Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Linas Matkasse i samarbete med Zeina Mourtada

Linas Matkasse i samarbete med Zeina Mourtada

av Livets Goda

Linas Matkasse lanserar ett kocksamarbete med Zeina Mourtada, som en del av en återkommande serie med gästkockar. Zeina har tagit fram fem vegetariska rätter med smak av Mellanöstern och Nordafrika exklusivt för Linas Matkasse som kan väljas under januari. Sedan starten 2008 har Linas Matkasse levererat 35 miljoner vegetariska måltider till sina kunder.

Zeina Mourtada är känd för bland annat en av Sveriges största matbloggar Zeinas Kitchen, sina fyra kokböcker och framträdanden i TV. Hon skapar sin mat i mötet mellan svensk husmanskost, traditionella libanesiska rätter och den afrikanska matlagningen. Nu har hon skapat fem vegetariska rätter som kan väljas under januari exklusivt för Linas Matkasses kunder.

– Har man svårt att hinna planera och handla inför middagen, då är Linas Matkasse en fantastisk tjänst. Du kommer hem från jobbet och både recept och råvaror väntar på dig. Rätterna är lättlagade och inspirerande. Dessutom blir det roligare när man hela tiden får testa nya rätter och nya smaker, säger Zeina.

En av rätterna är Zeinas fatteh, en libanesisk vegetarisk nachotallrik med kryddig vegofärs, krispigt tortillabröd, yoghurtsås, granatäpple, pinjenötter och mynta.

– Den rätten väcker underbara barndomsminnen, mamma lagade den under hela min barndom och jag älskade den. Mamma serverade rätten på en stor bricka, som hela familjen samlades runt och åt tillsammans från. Det skapade en speciell och mysig känsla för maten, dess doft och smak, säger Zeina.

Samarbetet är en del av en serie med återkommande gästkockar som nyligen lanserats.

– Vi är otroligt glada över samarbetet med Zeina. Att bidra med inspiration i vardagen är ett av våra huvudsyften och vi har sedan starten 2008 dessutom levererat 35 miljoner vegetariska måltider till våra kunder. Så att få börja 2022 med att erbjuda Zeinas spännande recept känns väldigt rätt i tiden och som om en perfekt matchning för oss, säger Frida Bredin, Head of Marketing på Linas Matkasse.

Zeinas recept kan väljas till under ”Mina Sidor” när kunden skräddarsyr sin matkasse. Bland Zeinas recept finns bland annat:

Fatteh – libanesisk nachotallrik med yoghurtsås, granatäpple och pinjenötter
Shakshuka med taboule pitabröd och hummus
Ugnsrostade grönsaker med ljummen chevré, örtsås och couscous

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING