Hem Mat & Restaurang Linda Hansson är vinnaren av Hela Sverige bakar 2019

Linda Hansson är vinnaren av Hela Sverige bakar 2019

av Christoffer Enquist

Om man älskar när vännerna kommer på fika är det inte så dumt att snabbt kunna sno ihop en kaka, en paj eller om det är extra festligt – en härlig sommartårta. Särskilt inte när man som jag bor på landet och gästerna kan ha åkt långt. Fort ska det gå, och det får inte vara alltför komplicerat.

Hela Sverige Bakar

– I Fika är livet bjuder jag på några av recepten från Hela Sverige bakar, men också familjerecept med anor, mina personliga konditorifavoriter, och några klassiker med egen twist. Så kavla upp ärmarna och ta på förklädet, sätt på en riktigt bra låt, och sjung med medan doften av nybakat sprider sig i köket!, berättar Linda Hansson.

inda Hansson är född och uppvuxen i den lilla byn Rataryd i Småland. Många av recepten har också anknytning dit. Hennes andra hem är stadshotellet i Ljungby, Hotell Terraza, som Lindas föräldrar tog över när hon var tio år. Idag är hon vd för hotellet och driver det tillsammans med sina bröder. Driver även det egna nyöppnade bageriet och konditoriet i Ljungby: Konditori Baket.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING