Hem NyheterVinnyhet Lindeman’s certifieras enligt Carbon Trust – ska minska klimatavtrycket

Lindeman’s certifieras enligt Carbon Trust – ska minska klimatavtrycket

av Livets Goda

Lindeman’s har under en längre tid arbetat med att reducera sitt koldioxidavtryck och har nu blivit certifierande enligt Carbon Trust. Efter att ha identifierat områden med förbättringspotential inleds nu arbetet med att minska den negativa miljöpåverkan.

– Vi har länge bedrivit ett omfattande miljöprogram för att minimera klimatpåverkan i hela kedjan, från odling till konsument. Nu har vi äntligen fått Carbon Trust-certifikat, vilket är något som vi är väldigt stolta över, säger Sara Ollermark, nordisk marknadschef på Treasury Wine Estates.

”När du öppnar en flaska Lindemans stiger du in soldriven värld av positivitet, gemenskap och stunder att minnas”, så inleds Lindeman’s manifest som ligger till grund vinproducentens klimatengagemang. Under de senaste månaderna har vinproducenten mätt sitt sammanlagda koldioxidutsläpp och erhöll nyligen Carbon Trusts prestigefyllda certifikat för sitt miljöarbete. Carbon Trust är en oberoende organisation som grundades 2001 med ambitionen att skapa en mer hållbar framtid genom att bland annat arbeta med företag för att minska deras koldioxidutsläpp. Hädanefter kommer organisationens emblem att finnas på baksidan av Lindeman’s vinflaskor för att redovisa för slutkonsumenten att vinproducenten har uppmätt sitt koldioxidutsläpp.

– Vi är glada över vårt nära samarbete med Lindeman’s kring deras hållbarhetsarbete under det senaste året. Som en del av Lindeman’s ambition att nå sina mål för koldioxidneutralitet har vi samarbetat för att certifiera varumärkets hela produktsortimentet, säger John Newton, Associate Director på Carbon Trust.

Ska bli mer energieffektiva
Efter att ha utvärderat mätresultaten har Lindeman’s identifierat ett antal förbättringsområden för att minska sitt klimatavtryck. Vinproducenten har under en längre tid arbetat med att minska tyngden på sina glasflaskor och bli mer energieffektiva genom att nyttja återanvändningsbart material i större utsträckning och använda fordon med lågt koldioxidutsläpp, till exempel elbilar, vid transporter. Majoriteten av Lindeman’s flaskor är lättviktsflaskor. Redan idag består Lindeman’s bag-in -boxar av ca 40% återanvänt material och man tittar på olika sätt att öka denna andel. Man har även valt att inte använda foliering i boxarnas design för att förpackningen ska vara mer miljövänlig. Företaget har nyligen tagit fram nya direktiv för att ytterligare minska sitt koldioxidavtryck.

– Ett av områdena som gör störst skillnad för vårt sammanlagda avtryck är våra förpackningar. Vi är stolta över att ha lyckats med detta utan att på något sätt kompromissa med förpackningarnas kvalitet och utseende. Vårt mål är att bli klimatneutrala innan året är slut, avslutar Sara Ollermark.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING