Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Linnéa & Peter skapar unik smakupplevelse med Västerbottensost®

Linnéa & Peter skapar unik smakupplevelse med Västerbottensost®

av Livets Goda

Linnéa & Peter:
Linnéa Liljedahl, känd från Kockarnas kamp, har tillsammans med sin man Peter skapat en unik meny där Västerbottensost medverkar i samtliga rätter. Menyn serveras exklusivt den 26 maj och är perfekt matchad med utvalda viner för att skapa en smakupplevelse för alla sinnen. Med under kvällen finns ostmästare Thomas Rudin som bjuder gästerna på roliga anekdoter om den mytomspunna osten från Burträsk.

Linnéa & Peter

– Många tänker nog att Västerbottensost främst passar till paj och kräftor, men vi använder den till så mycket mer. Därför känns det roligt att få visa upp en ny sida av osten. Som exempelvis i vår dessert, glass med skogshallon. Vi ser fram emot att få bjuda våra gäster på detta. Säger Linnéa Liljedahl, delägare av Linnéa & Peter.

En unik smakupplevelse utöver det vanliga
”En unik smakupplevelse” som eventet kallas, är ett samarbete mellan Västerbottensost, Johan Lidby Vinhandel och en välkänd restaurang. Eventet kommer att genomföras på fler restauranger under hösten och premiären sker hos Linnéa & Peter redan nu i maj.

Menyn
Några av de rätter som serveras är; Sotade rappsskott med vitlök, brynt smör, citron, vit soya & smulad Västerbottensost samt Vit sparris, kycklingballotine, rostad kycklingsky, smörgåskrasse och Västerbottensost. Varje rätt är noga kombinerad med goda viner från Johan Lidby Vinhandel, som även har en sommelier på plats under kvällen. Med andra ord kan gästerna se fram emot en smakupplevelse utöver det vanliga.

– Som ostmästare är det alltid lika spännande att se hur osten används när den lämnat mejeriet. Linnea och Peter är båda otroligt smaksäkra så det ska bli väldigt inspirerande att prova deras meny och träffa alla gäster. Säger Thomas Rudin, ostmästare Västerbottensost.

Exklusivt en kväll
Denna smakupplevelse sker den 26 maj hos Linnea & Peter i Örnsköldsvik.
Endast 36 platser finns och biljetterna släpps fredag den 5 maj kl 12.00
på Linnea & Peters hemsida; http://www.linneaochpeter.se/

Om Linnéa & Peter
Linnéa & Peter är en ambitiös kvarterskrog som man verkligen trivs på. Deras meny är tydligt inspirerad av det moderna nordiska och europeiska köket och all mat lagas från grunden med mycket lokala råvaror. Restaurangen är belägen i centrala Örnsköldsvik.

RELATERAD LÄSNING