Linus Isaksson ny köksmästare på Furuvik Havskrog

Livets Goda 11 Jan, 2019
Mat och Restaurang Efter att ha startat upp och format Furuvik Havskrog som öppnade i maj 2018, har det nu blivit dags för Jonas Dahlbom att lämna över rollen som köksmästare till en person som varit hans högra hand i köket ända från starten - Furuvik Havskrogs nya köksmästare, Linus Isaksson.



Jonas Dahlbom, flerfaldigt prisbelönad kock med engagemang i svenska satsningen i Bocuse d’Or samt Årets Kock, startade upp Furuvik Havskrog i maj 2018. Under hela förra året har han format krogens matupplevelse med inriktning på klassiska fisk- och skaldjursrätter. Nu har det blivit dags för honom att lämna över ansvaret för krogen i andra trygga kockhänder. Den som kommer att axla rollen som köksmästare i framtiden är ingen mindre än Linus Isaksson. Linus är en Kalmarfödd SM-vinnare i Grill & BBQ som jobbat 15 år som kock, bland annat på 5-stjärniga hotell i både Sverige och Norge. Linus har funnits med som souschef och varit Jonas Dahlboms högra hand i köket på Furuvik Havskrog ända sedan starten och har även haft ansvaret som köksmästare hösten 2018. Jonas Dahlbom kommer i framtiden att fortsätta sitt uppdrag som kreativ kulinarisk ledare på Gröna Lund, och finns alltså kvar i koncernen Parks and Resorts som även äger Furuvik.

– Vi har skapat en fantastisk restaurang på en fantastisk plats. Det känns otroligt tryggt och spännande att få lämna över ansvaret till Linus Isaksson. Jag ser fram emot att följa Furuvik Havskrogs utveckling in i framtiden, säger Jonas Dahlbom.

– Tillsammans med mina kollegor i köket ser jag fram emot att få fortsätta utveckla Furuvik Havskrog efter Jonas. Det blir en härlig utmaning och jag är redo, säger Linus Isaksson, ny köksmästare på Furuvik Havskrog.

Furuvik Havskrog har öppet onsdag-lördag kl. 17.00-23.00 samt söndagar kl. 13.00-18.00. 


Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019

Kikärtskakor från Friggs - en innovation i butikshyllan

Mat och Restaurang Kikärtan har tagit Sverige med storm de senaste åren, med…
11 Jun, 2019

Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Mat och Restaurang Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan…
11 Jun, 2019

Idag släpps det viner från Raats Family Wines och Pieropan

Vin Idag den 11 juni släpps det några kvalitativa viner från…
11 Jun, 2019

Limited Edition från Maldon havssalt

Mat och Restaurang Maldon havssalt lanserar för första gången på den svenska marknaden…
11 Jun, 2019

När förpackningarna tappat musten återvinns allt fler

Övrigt Livsmedelsförpackningar har en viktig roll för ett hållbart livsmedelssystem. Svenskarnas…
11 Jun, 2019

Så mycket skräp städades upp under Det Goda Vårstädet

Övrigt Hur mycket skräp samlades in? Vad var det konstigaste fyndet?…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet