Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Lite goda nyheter från Slöinge när SIA Glass nylanserar sin finaste gräddglass

Lite goda nyheter från Slöinge när SIA Glass nylanserar sin finaste gräddglass

av Christoffer Enquist

Exklusiva råvaror med ännu mer svensk färsk grädde. Så beskriver SIA Glass sin premiumglass ”Vår Finaste” som nu lanseras i en ny pappförpackning som likt innehållet andas både lyx och hög kvalité.

– Vi vill skapa världens bästa glass och det har vi gjort med hjälp av noggrant utvalda råvaror av högsta kvalité. Vår finaste glass helt enkelt, säger Dan Bengtsson, Marknadschef på SIA Glass.

Vår finaste

Hemligheten är att extra mycket grädde lockar fram smakerna från de exklusiva råvarorna.
– Att grädden även gör glassen extra len och krämig förhöjer smakupplevelsen ytterligare, säger Dan Bengtsson.

Vann pris för världens bästa vaniljglass

När glasstillverkare från hela världen fick rösta i ett blindtest* på vaniljglassar blev SIA Glass ”Vår Finaste Vanilj” den stora vinnaren och utsågs till världens bästa vaniljglass.
– Ett otroligt erkännande som visar att vår glass håller absolut högsta kvalité. Ett pris som vi värderar väldigt högt, säger Dan Bengtsson.

Svensk premiumglass hela vägen

SIA Glass gör all sin glass på 100% svensk färsk grädde från bland annat den egna mjölkgården Berte Gård. Glassen är sedan utvecklad och producerad bara ett stenkast från gården på glassfabriken i Slöinge.

– Vi har en unik berättelse här i halländska Slöinge som ger oss full kontroll hela vägen – från gården och korna som ger oss vår grädde, till fabriken där vi utvecklar och tillverkar glassen. Vi vet att våra kunder lägger stort värde i att våra produkter är hållbara och tillverkade i Sverige. Det gör vår finaste glass extra fin tycker jag, avslutar Dan Bengtsson.

Smakerna som lanseras i premiumserien ”Vår Finaste”:

VÅR FINASTE VALNÖT
VÅR FINASTE LEMONCURD
VÅR FINASTE CHOKLAD
VÅR FINASTE PISTAGE
VÅR FINASTE VANILJ

Övriga glassnyheter som lanseras i butik vecka 12:

Glassbåt HallonSaltlakrits 4-pack:
Hasselnöt 0,5 liter: 
KokosYuzu 0,5 liter:
Ljus Choklad Laktosfri 0,65 liter:
Ice Dream NötChoklad 0,5 liter:

*Omröstningen skedde som blindtest i oktober 2019 under IICC:s årliga konferens. IICC (International Ice Cream Consortium) är en förening med oberoende glasstillverkare från hela världen.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING