1

Lively Wines AB förstärker – ekonomiansvarig

Vill du arbeta på ett företag som gör skillnad? Har du ett strukturerat arbetssätt, är analytisk, noggrann, resultat – och affärsorienterad? Har du en förmåga att se helheten samt blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov? Då vill vi ha just dig som kollega!

Lively Wines vill erbjuda upplevelser och smaker utöver det vanliga. Vår mission är att göra skillnad, skapa framgång och ha roligt – tillsammans. Vi jobbar gärna i team och hjälper varandra att lyckas. Du kommer in i ett företag med stort engagemang. Den tydliga företagskulturen bidrar starkt till trivseln och bygger på delaktighet – att vi tillsammans bygger det företag vi vill jobba på.

ARBETSBESKRIVNING

Jobbet som ekonomiansvarig innebär att man har ett övergripande ansvar för ekonomifunktionen. Du ansvarar för den legala redovisningen och rapporteringen, budget- och prognosarbete samt för den ekonomiska analysen. Även för bokslut (månad, kvartal och år) samt skattehantering, momshantering och deklaration. Arbetsuppgifterna består bland annat av:

• Huvudansvar för löpande bokföring, kund- och levreskontra.
• Hantera månads-, kvartals- och årsbokslut.
• Upprätta bokslut och årsredovisningar.
• Vissa löneuppgifter som frågor kring kollektivavtal, sjuklöner, semester, etc.
• Ansvara för organisationens ekonomi och redovisning i form av bokslut, revision och deklarationer för juridiska enheter.
• Rapportering till styrelse, budget och uppföljning.
• Valutahantering.
• Rapporterar till VD.

Som ekonomiansvarig hos oss får du friheten att lägga upp din dag själv vilket innebär att du behöver kunna ta stort eget ansvar. Lively Wines befinner sig i en stark tillväxt och arbetet behöver förändras i takt med det. Du som blir ekonomiansvarig kommer därför vara delaktig i utformningen av nya rutiner och processer samt förändring av befintliga. Kundupplevelsen är viktig för oss genom hela kedjan. Som en del av denna kedja strävar ekonomiavdelningen efter en tydlig fakturering och ett bra bemötande om frågor uppstår.

DIN PROFIL

Vi söker dig som har en akademisk examen i ekonomi och/eller dokumenterad erfarenhet av företagsekonomi. Vi ser också att du har ledarerfarenhet och dokumenterad ledarkompetens. Du är van att arbeta affärsnära och har goda kunskaper i redovisning och rapportering.

Kunskapskrav:

God datorvana
Officepaketet
Hanterar svenska flytande och engelska i tal och skrift

Meriterande erfarenheter:
Dynamics NAV eller Business Central
Fortnox Lön
Lagerbokföring
Handel med och i de nordiska länderna

Kvalifikationer:
Är självständig, effektiv och driven
Är nyfiken och modig
Är noggrann, strukturerad och ansvarsfull
Värdesätter att ge god service

Vi erbjuder dig en rolig arbetsplats med trevliga kollegor och god gemenskap. Vi har högt i tak och ett öppet klimat med korta beslutsvägar. Din placering utgår från vårt kontor vid S:t Eriksplan, Stockholm.

OM FÖRETAGET
Lively Wines grundades 2014 och bedriver vinimport med både Systembolaget och ett antal av Sveriges bästa restauranger som kunder. Lively Wines verkar i en bransch med snabbrörliga produkter och verksamheten kännetecknas av kunddriven innovation och högt tempo i en internationell miljö. I portföljen finns flera starka varumärken som Billecart-Salmon, Maisons & Domaines Henriot, M. Chapoutier, Gaja, m.fl.

Tjänsten är en heltidsanställning med start 2022-09-01 och sista ansökningsdagen är 2022-06-23.
Välkommen med din ansökan, intervjuer görs löpande! För frågor om tjänsten kontakta: fredrik.bengtsson@livelywines.se

Lively Wines Sweden AB
Tomtebogatan 11 A
113 39 STOCKHOLM
www.livelywines.se