Hem Vinvärlden Livets Goda provar några viner från Flaskposten.eu

Livets Goda provar några viner från Flaskposten.eu

av Livets Goda

2016 BOURGOGNE PINOT NOIR
PIGNERET FILS / BOURGOGNE ROUGE / FRANKRIKE / 750 ML / 155 KR / 89 LGP
Stjälkar tillsammans med rökiga inslag, rosor, syrliga körsbär, lakrits, hallon och underliggande mineralitet. Frukten är ren och transparent med mörkt jordiga inslag och vinet är rakt av gott – inte svårare än så. Behöver dekanteras.

2016 LE CLOS
DOMAINE SAINTE EUGENIE / LANGUEDOC ROUSSILLON ROUGE / FRANKRIKE / 750 ML / 95 KR / 88 LGP
Syrliga körsbär och lingon med ett mörkt överslag. Det finns vissa brända nyanser i den, tillsammans med läder och stenmineraler. Vinet snörper ihop fint mot avslutet och avslutas torrt med bibehållen fruktighet. Gott och med viss komplexitet och elegant för sin prisklass. Mycket vin för pengarna.

2014 COTES DU RHONE RGE LA BETE
GIVAUDAN DAVID / RHONE ROUGE / FRANKRIKE / 750 ML / 105 KR / 89 LGP
Lite sötare framtoning initialt vilket mynnar ut i mörkfrukt med röda nyanser, vitpeppar, örter och vissa stjälkar på en snygg, stram mineralitet som skänker fräschör och djup. Bra vin med god profil.

2016 LES DARONS BY
JEFF CARREL / LANGUEDOC ROUSSILLON ROUGE / FRANKRIKE / 750 ML / 120 KR / 87 LGP
Grenachedominerat vin i en ganska robust stil där det dyker upp järniga toner i doften tillsammans med kryddhylla, körsbär och plommon. Även smaken drar åt det rustika hållet till med lite järniga drag, plommonskal, lakrits, örter och torkat läder; något som får tanninerna att sticka ut lite. Inte oävet alls men hade vunnit en del på mer fräschör.

2016 BEAUJOLAIS LES CADOLES
PIRON DOMINIQUE / BEAUJOLAIS ROUGE / FRANKRIKE / 750 ML / 125 KR / 89 LGP
Fina körsbär med balanserad sötma och mörkare nyans i frukten. Sälta, kola, jordgubbar och vitpeppar kommer fram tillsammans med skogsaromer. Fina tanniner med lite kraft, i återhållsam stil. Ett gott vin även detta med sin elegans.

VITT

2016 MACON LUGNY
DROUHIN JOSEPH / BOURGOGNE BLANC / FRANKRIKE / 750 ML / 145 KR / 90 LGP
Rostade lemoncurdnoter, ren stenmineralitet, fin och diskret krydda, citrus, snygga tropiska vindar och lakrits. Ett välkomponerat, bra och elegant vin med många förtjänster i klassisk stil. Riktigt gott.                 

2016 BOURGOGNE CHARDONNAY
LEFORT DAVID / BOURGOGNE BLANC / FRANKRIKE / 750 ML / 150 KR / 90 LGP
Färska aprikoser tillsammans med limesyra och snygg mineralitet som skänker fräschör. Transparent, fint kryddigt bett och rent och välsammanhållet överlag.

2015 IGP PAYS D’OC VIOGNIER
SAINT PREIGNAN / LANGUEDOC ROUSSILLON BLANC / FRANKRIKE / 750 ML / 90 KR / 89 LGP
Ren, mjuk och elegant med tropiska vindar, grapefrukt och orange citrus lätt rökighet och underliggande mineralitet. Ett snyggt, gott och välgjort vin med läckert avslut.

Dessa viner och fler finner ni på Flaskposten.eu >>

Om Flaskposten
Baserat på mer än 25 års erfarenhet av den internationella vinhandeln så har Flaskposten glädjen att presentera viner från små och mindre kända producenter, framförallt från Bourgogne. Deras målsättning är att alla kunder ska kunna hitta produkter som leder vidare på en angenäm resa i vinets njutfulla värld oavsett budget. Minsta beställning är en låda, dvs sex flaskor (av samma sort eller blanda flaskvis – de handplockar). 

FLASKPOSTEN är hos Skatteverket registrerad som distansförsäljare i enlighet med lagen om alkoholskatt (1994:1564). Alla priser är alltid inklusive svensk moms och alkoholskatt samt frakt till Sverige. Vad som tillkommer på beställningen är kostnaden för själva leveransen. Betalning sker via kort, denna hanteras av deras betalningspartner DIBS Payment Service som garanterar en säker betalning. Accepterade kort är VISA, Mastercard och Diners Club. Leverans sker omkring två veckor efter beställningsstopp. Man erbjuder leverans med Best Transport (från 149 kr) eller till dom orter Best Transport inte kör ut till erbjuder de Bussgods (från 268 kr).

Flaskposten.eu säljer endast till personer över 20 år och därför måste man vara beredd på att visa legitimation vid leverans.

RELATERAD LÄSNING