Hem Vinvärlden Livets Goda provar Richard Juhlins alkoholfria mousserande viner

Livets Goda provar Richard Juhlins alkoholfria mousserande viner

av Livets Goda


Livets Goda blindprovade en blanc de blancs på chardonnay från södra Frankrike samt en rosé där huvudinnehållet också det mest är chardonnay med en tiondel pinot noir och kortare tids slutlagring på ekfat. Och det var två anständiga mousserande drycker vi fann, inte minst smakmässigt.

Richard Juhlin Blanc de blancs (artikel 1979, 94 kr)
Visst finns det vinösa tendenser på näsan här även om det är något glest mellan raderna. Men citrus, stenfrukt och en liten solmognad kikar fram tillsammans med en nyans av ylle. Men det är i smaken som det händer, där du får en struktur som definitivt minner om ett mousserande vin och där moussen är ytterst anständigt, inte läskaggressiv som lätt annars sker. Viss oxidativ känsla kompletterar honungsaktiga stenfrukter och integrerad sötma. Rent.

Richard Juhlin Rosé (artikel 1983, 94 kr)
Kanske vi överraskas mer då av den rosa versionen som bjuder på lite större doft- och smakrepertoar med nyanser av ljusa röda bär, stenfrukt och citrus samt den lilla ylletonen. Den är ju inte ovanlig i chardonnay men kanske hamnar mer i fokus efter avalkoholiseringen. Här är smaken riktigt fräsch med pigg syra, fin lätt bärfrukt och ett torrare anslag jämfört med de vita. Och framförallt så har man fått till moussen!

Två värdiga alkoholfria alternativ som du lugnt kan servera!

Bägge finns tillgängliga på Systembolaget men kan också finnas i dagligvaruhandel.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING