Hem Whisky & Bourbon Livets Goda reflekterar: Nytt på Systembolaget: RockOil – ”lakritsmedicin” med nostalgiska 60-tals känningar

Livets Goda reflekterar: Nytt på Systembolaget: RockOil – ”lakritsmedicin” med nostalgiska 60-tals känningar

av Livets Goda

Livets Goda reflekterar: Rock Oil är en ny bitter som tar sin inspiration från det traditionella receptet från Nordsjö Bitter och utmärker sig genom sin smak av lakrits och specifikt utvalda kryddor. Denna bitter är således en hyllning till den klassiska smaken av Nordsjö Bitter.

Livets Goda reflekterar

Livets Goda reflekterar om RockOil

Ja, vad ska man säga? Lakrits, lakrits och så lite mer lakrits, putsat med en not av salmiak i tät densitet. Namnet med betoning på OIL ljuger inte. Med andra ord; gillar du lakrits, och lite salmiak, och i samma andetag inte har något emot lite av sådant som Jägermeister eller Fernet-Branca, då har du hittat hem. Vi pratar således även om försiktiga inslag av malörtsbitterhet, tjärpastill, pepparmynta och eneträ. Och beträffande det oljiga och hög densitet, så har vi en kryddstram tråd som skärper tonen och i detta så framkallas tanninsättningar.
Hur att inta? Ja, on rocks i ett brett bourbonglas är alldeles utmärkt som både en eftersvepning efter middagen, eller som ett häng innan samma middag. Självklart likaså och Gud förlåte, som en iskall shot.
Sist men inte minst; ni som minns er barndom på sextiotalet minns då även den hostmedicin ni fick av doktorn vid hosta och förkylning. Den där som fick oss att hosta ännu mer för vi ville ha mer hostmedicin…

Poäng: RockOn

RockOil, 30%
Nr 59321 (700 ml), 249 kr
Danmark

Till RockOil på Systembolaget HÄR >>>

RELATERAD LÄSNING