Hem Mat & Restaurang Livets Goda – Sveriges Bästa Restauranger 2019

Livets Goda – Sveriges Bästa Restauranger 2019

av Livets Goda

 ——————————————


3 LG-stjärnor
Aloë,
Stockholm
Frantzén, Stockholm
Operakällaren, Stockholm
Sjömagasinet, Göteborg

2 LG-stjärnor
28+,
Göteborg
Adam/Albin, Stockholm
Brasserie 1742, Kosta Boda
Daniel Berlin Krog, Skåne-Tranås
Flickan, Stockholm
Gastrologik, Stockholm
Gastro, Helsingborg
Koka, Göteborg
Oaxen Krog, Stockholm
PM & Vänner, Växjö
Thörnströms Kök, Göteborg

1 LG-stjärna
AG,
Stockholm
Agnes, Stockholm
Agrikultur, Stockholm
Bhoga, Göteborg
Bloom In The Park, Malmö
Hotell Borgholm, Öland
MD Matbaren, Stockholm
Postgatan, Kalmar
Sture, Malmö
SK Mat & Människor, Göteborg
Soyokaze, Stockholm
Sushi Sho, Stockholm
Volt, Stockholm

Övriga nominerade:
Djuret (Stockholm), Hantverket (Stockholm), Upper House Dining (Göteborg), Rolfs Kök (Stockholm) och Lilla Ego (Stockholm)

Maja Hempel
Thörnströms Kök, Göteborg

Övriga nominerade:
Ellen Franzén (Gastrologik, Stockholm) och Erika Eriksson (SK Mat & Människor, Göteborg)

Motivering:
“Vi har följt Maja sedan hennes första år på Thörnströms Kök i Göteborg och vid varje besök har hon visat sin fenomenala utveckling som sommelier. Idag är hennes närvarande passion och yrkesglädje en monumental huvudingrediens i restaurangens hjärta och Maja får oss alltid att skratta och må bra parallellt som hon väljer idealiska drycker helt i ömsesidig förståelse med kökets ambitioner. Maja Hempel är för oss idag en självklar vinnare av Årets Livets Goda Sommelier 2019.”

 

Flickan, Stockholm

Motivering:
“Att stiga in på Flickan är som att komma hem till någon. När dörren går igenom bakom oss är det som att världen utanför stängs av och det är fullt fokus på det som sker hos grabbarna som tillsammans bor här. Flickan levererar teknik med kärlek och innovation med hedonistisk tradition. Små mästerverk sköljs ner med perfekt stämning, hög musik och läckert valda drycker från husets skarpsinniga vinkällare. Flickan har intagit en självklar plats i våra gastronomihjärtan…”

Övriga nominerade:
Soyokaze (Stockholm) och Sushi Sho (Stockholm)

 

The Burgundy, Stockholm

Motivering:
“The Burgundy i Gamla Stan i Stockholm är Sveriges bästa vinbar. Punkt. Human prisfilosofi samsas med en aktiv lista där vi möts av stora och små producenter och tusentals etiketter. Här frossas det i burgundisk historia och samtid och personalen som avskedar korkar till höger och vänster lyfter gärna fram sin kunskap till den som letar efter den. Att sedan hela lokalen andas Beaune och rustik elegans värmer våra hjärtan lite extra varje dag klockan slår öppningsdags. ”All you need is love”, som John Lennon sjöng men vi stämmer hellre upp våra vackra vinröster till ”All you need is The Burgundy…”. Tack!”


För mer information om förändringen, läs intervjun med chefredaktör Anders Enquist här >>

Kontakt:
Chefredaktör Anders Enquist
Mejl: anders.enquist@livetsgoda.se

Om Livets Goda:
Livets Goda är Sveriges ledande vinmagasin, både som tryckt media och på internet, och firar 20 år 2020. Fokus ligger på högkvalitativa viner och drycker, ofta i kombination med mat, med fördjupande kunskap och förståelse för kvalitet och nyfikenhet att ständigt upptäcka nya drycker som ledord.

RELATERAD LÄSNING