- Vinmagasinet Livets Goda / Wine Magazine - https://www.livetsgoda.se -

Livets Goda Topp20 offentliggör årets vinnare…

Årets Matkreatör 2017 tilldelas: Mathias Dahlgren, Rutabaga “”Att stänga ner en tvåstjärnig restaurang för att fördjupa sig i en ny helt vegetarisk krog saknar motstycke i svensk gastronomi. Mathias Dahlgren har gjort det igen och hans fantasifulla serveringar och rätter i det gröna Sverige är en resa vi älskar. Vi bockar oss djupt för Mathias egna stil och kreativitet.”” Årets Hederspris 2017: Benjamin Hill, Sjömagasinet “”År efter år finns han där och han har serverat vin åt både Bruce Springsteen och Livets Goda. Ändå är han lite av en dold pärla på västkusten. Årets Hederspris tilldelas Benjamin Hill på Sjömagasinet i Göteborg för sin alltid inspirerande personlighet och en fantastisk sommelier och hovmästare.”” Årets Livets Goda Sommelier 2017 tilldelas: Johan Bengtsson, Volt och Rubén Sanz Ramiro, PM & Vänner Johan Bengtsson “”Under många år har Johan utvecklat sin helt egna stil på restaurang Volt i Stockholm. Kompromisslöst väljer han småskaliga viner med fokus på jordmån och ursprung och lyckas förföra oss gång på gång med fantastiska smakkombinationer. Naturviner och mat, det funkar med Johan.”” Rubén Sanz Ramiro “”Rubén Sanz Ramiro kan nu titulera sig tvåfaldig vinnare av Årets Sommelier. Rubén besitter landets främsta kunskaper inom sommelieryrket och han levererar en bottenlös källa av inspiration och total säkerhet. Är man bäst så är man, och då vinner man pris i plural. “” Årets Rising Star 2017 tilldelas: Anders Forssell, Fäviken Magasinet “”Bland fjäll och vacker natur hittar vi honom. Anders Forssell har hittat hem inom Fävikens väggar och vi ser enorm potential framför oss. Redan idag häller han vin lika tryggt och säkert som Magnus Nilssons team rör sig i matsalen och vi ser fram emot att följa Forssell i framtiden.”” Årets Dryckespaket 2017: Postgatan, Kalmar Årets Brödservering 2017: Gastrologik, Stockholm Årets Vinlista 2017: PM & Vänner, Växjö Årets Maträtt 2017: Fasan / Gräsand. Lår, sitt bröst, sitt hjärta, sitt fett & sin tunga. Reduktion av björnbär & knöltång. (Serverad på Daniel Berlin, Skåne-Tranås) Årets Efterrätt 2017: Blodapelsin & iste. (Serverad på Upper House Dining, Göteborg)”