Hem Vinvärlden Livets Goda Webb-TV Del 11 – Matchmaking Rosé

Livets Goda Webb-TV Del 11 – Matchmaking Rosé

av Livets Goda

”Den här veckan testar vi rosévin med mat. Är rosé bara ett picknickvin eller går det att servera till finmiddag? Anna gör sin bästa matchning hittills enligt Alf genom att servera en sommarsallad på blancherade grönsaker (gör dem vinvänligare) med hallonvinaigrette och långbakad fläsksida på toppen. – Det här är en perfekt för- eller mellanrätt till rosévin, säger Anna och tillägger att vinaigretten på hallonvinäger var en fullträff till rosévinet från italienska Maremma. – Belguardo rosén hade en härlig, matvänlig beska i eftersmaken och frukten i vinet lyftes verkligen av framförallt fläsket, tillägger Alf. Dessutom var det supergott med örterna i salladen som framhävde örtigheten i vinet. Båda är överens om att kombinationen förgyller vilken finmiddag som helst och glädjs åt att det nu finns allt bättre roséviner att tillgå. Se som vanligt klippet på www.LivetsGoda.se eller klicka direkt här Du som har iPhone och har laddat ner vår applikation kan naturligtvis även se klippet där. Mer information om vinet som dessutom är utsedd till topp 12 av vår Anders Melldén Mazzeis Maremma – 2010 Belguardo Rosé MAREMMA TOSCANA / ITALIEN / MARCHESI MAZZEI / NR.99148 / 89 KR / 83 LGP Familjen Mazzei har producerat vin på samma egendom sedan 1435. Senaste åren ligger fokus på en övergång mot ekologiskt jordbruk i vingårdarna. Man gör främst röda viner och är kanske mest känd för sitt vin från egendomen Castello di Fonterutoli. Denna rosé kommer från Maremma och är gjord av lika delar sangiovese och syrah. Efter en ett dygn lång urlakning av druvornas skal i ståltankar har den rosa musten fått jäsa till största delen i ståltankar, medan 10 procent av vinet har jäst i stora ekfat. Efter blandning har vinet vilat i tankar före buteljering”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING