Hem Vinvärlden Livets godas chefredaktör Anders Enquist tar över Screaming Eagle

Livets godas chefredaktör Anders Enquist tar över Screaming Eagle

av Livets Goda

”Det har för mig länge varit en dröm att göra mitt eget vin och därtill ett av världens bästa”, förklarar han smått lycksalig bara timmar efter att affären gått igenom.

”Nu återstår det en hel del arbete med att förbättra den redan utsökta kvaliteten, jag kommer bland annat ta in Rajat Parr som konsult för att skörda tidigare och göra ett vin med mer fräschör, finess och elegans”, förtydligar han.

 ”Att bara producera ett 100-poängsvin är inte mitt mål, utan att göra ett vin som uttrycker sin terroir och som banar väg för den ännu oupptäckta potential som Napa Valley har”, säger han entusiastiskt.

”Robert Mondavi drog inte på allvar igång sin verksamhet förrän han var över 50 år så jag känner att jag har gott om tid att kunna utveckla något riktigt stort”.

Därmed kommer han från och med september lämna över sin chefredaktörspost till Niklas Jörgensen och själv bosätta sig i soliga Kalifornien. Nuvarande vinanläggning kommer att byggas ut med både restaurang, vinbar, spa, boutiquehotell och ett interaktivt wine experience center som enligt rykten skall bli något i hästväg!

Vår medarbetare tillika sommeliervärldsmästare Andreas Larsson lämnar också tidningen och Sverige då han tar på sig rollen som global lifestyle terroir and good taste ambassador.

I övrigt kommer Livets Goda fungera som vanligt och vi på redaktionen önskar vår grundare och vän ett stort lycka till med sin nya karriär.

*Life´s good equity and global funds managment INC, är det holdingbolag baserat i Grand Caymans där Enquist är majoritetsägare.

*Screaming Eagle var ett av de första kultvinerna i Kalifornien och grundades av Jean Philips 1992. Därefter har vinet vart eftersökt av samlare världen över och trots det höga priset så säljer de 500 lådorna snabbt slut. Vinet passar till anrättningar av mörkt kött, pasta och vilt i kraftig sås.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING