LivetsGoda.se provar Château du Breuil

av Livets Goda

“Bakgrund: Nytillskottet Calvados “”Chocolate Blend”” finns som vi tidigare skrivit, än så länge enbart på restaurangmarknaden. Chocolate Blend har framtagits i ett tätt samarbete mellan Philippe Lamon och den berömde – och prisbelönte Chocolatiern – Michel Cluizel. Tillsammans skapade de en Calvados, vars egenskaper är ämnade att passa optimalt tillsammans med mörk choklad. Den äldsta delen i blandningen är 30 år gammal. LivetsGoda.se provar Vid första anblicken väcks en viss skeptism emot drycken. “”Chocolate Blend”” står det på flaskan. Det brukar allt som oftast inte vara ett bra tecken. Buteljen innehåller en blandning på mellan 10 till 30 år lagrad calvados och choklad consommé. Och visst finner vi aromer av choklad, kakao och vaniljhintar i doften. Ingen idé att hålla oss på halster utan vi provar oss igenom denna annorlunda produkt och konstaterar snabbt att vi blir ganska nöjda. En balanserad “”choklad””-calvados med runda och mjuka choklad- och mandeltoner, med en hint av vanilj och blygsamma äpplen i bakgrunden. Vi saknar lite fyllighet och rondör, lite mer kraft helt enkelt, men bortsett från det så är detta en väldigt god calvados. Att servera denna hemma till en creme brulée, chokladtryffel eller till och med en vaniljpannacotta kommer inte göra gästerna besvikna, snarare tvärtom. Panelens sammanfattade bedömning denna eftermiddag blir 87-88 LGP. “”Château du Breuil Chocolate Blend”” Restaurangsortimentet. Importör Stellan Kramer För mer information och beställning se www.stellankramer.se I provningspanelen: Erik Dahlström, Henrik Langborg, Christoffer Enquist och Anders Enquist”