Hem Mat & Restaurang Inspiration: Lobster roll med räkor och tabasco till champagne

Inspiration: Lobster roll med räkor och tabasco till champagne

av Livets Goda

Lobster roll med räkor och tabasco
Ingredienser (4 personer):
4 korvbröd (vi använde Korvbrödsbagarns Brooklyn
hot dog buns)
Köttet från 2-3 färska humrar
50 g färska räkor
4-5 msk majonnäs
1 msk dill
Tabasco
Salt
Peppar
1 färsk citron

GÖR SÅ HÄR
Röra
Rensa hummer på allt kött och läggpå en skärbräda tillsammans med de skalade räkorna. Spara klorna från hummern till garnering. Hacka upp till stora bitar och lägg i en skål. Rör därefter ner majonnäsen och dillen. Droppa över tabasco enligt tycke och smak kläm ut juicen från an halv citron. Rör ihop allting försiktigt och smaka av med salt, peppar och om det behövs mer tabasco och/eller citron.

Brödet
Grilla brödet snabbt på en varm grillpanna tills dess att du fått fina ränder och en lätt rostad yta.

Servering
Lägg röran i bröden och toppa med rivet citronskal från en halv citron. Garnera med de hela hummerklorna och servera.

Drycken till:
Anders Enquist om Charles Heidsieck Brut Réserve (Nr 77522, 459 kr, 750 ml) 94 poäng
När man inbillar sig att denna champagne inte kan glänsa mer än vad den tidigare gjort, så är det precis det den gör här. Med huvudbasen i årgång 2012 så har vi just ett basspel som närmast kan liknas med den fenomenale basisten Marcus Miller. 
Tillåt mig nu att bli emotionell: 
Det blir fyllighet och virtuos elegans i samma andetag. Det blir mjukt souligt och edgie funk i samma hjärtslag. Det blir spirituellt jazzigt med melodisk, bitterljuv grund. Det vi kallar den för champagnen typiska djupa och frodiga Charles Heidsieck frukten håller sitt underbara grepp, men basårgången har gett champagnen en fenomenal sirlig spänst i strukturen och finess med smekande krispig rondör som skapar just en skinande edge i den generösa och förföriska frukten, där en smörnötig brödighet spelar harmoniskt med hintar av ostronskal, citrus, ananas, äpple och kittlandes röda bär i bakgrunden. En snygg mineralisk hinna ligger självklart stadigt som grogrund i detta vackra bygge. Precisionen i avslutet är fenomenal och denna champagne tappar inte eller spelar falskt på en endaste ton under hela stycket. Prislappen indikerar sortimentet ”standardchampagne” men det här är så mycket mer än så. Det här är ”pure, sparkling love in a bottle!”

Som vanligt finner ni fler inspirerande receptmatchningar i vår Receptbank här

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING