Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Livets Goda 11 Jun, 2019
Mat och Restaurang Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan förnyas med hjälp av både möten och digitalisering. Under sommaren flyttar det familjeägda kafferosteriet in på The Lobby i Stockholm för att utveckla ett nytt koncept som fokuserar på en mer hållbar och förhöjd kundupplevelse.

- Vi vill bli mer intressanta och relevanta för nästa generation, en utmaning vi delar med många andra. På The Lobby testar vi nya lösningar som vi sedan delar med oss av till våra kunder inom både Retail och Out of home, säger Lena Rodin, Brand Experience Manager på Löfbergs.

Testplattform
The Lobby på Regeringsgatan i Stockholm är en testplattform för framtidens handel som AMF Fastigheter utvecklat. Här kommer Löfbergs utveckla konceptet Next Generation Coffee – en kaffebar som utöver kylda kaffedrycker och aktiveringar av olika slag låter innovation och cirkulärt tänkande stå i fokus. Syftet med satsningen är att utforska hur kaffeupplevelsen kan förnyas, bland annat genom att dra nytta av digitaliseringens möjligheter.

- Vi bygger upp en kaffebar med självservering där gästerna gör sina egna kaffedrinkar. Försäljningen sker utan traditionella kassor, istället använder vi en digital lösning i samarbete med Universal Avenue som ligger i framkant på området, säger Lena Rodin.

Bygger relationer
Relationsbyggande aktiviteter och möten har en speciell plats i Löfbergs nya koncept. Från socialt umgänge till affärsutveckling – och allt däremellan.

- Vi testar nya former för att bygga relationer som stärker oss och vår omgivning. Vi tror på kraften i att mötas, och att det är tillsammans med andra som vi kan göra skillnad, säger Lena Rodin.

Löfbergs kommer bland annat att erbjuda utvalda partners och andra med intressant och relevant innehåll att använda The Lobby som mötesplats.

- Vi bjussar på lokalen och ett skönt kaffehäng. Av intresset att döma kommer det att bli en spännande blandning av aktörer, säger Lena Rodin.

Sveriges mest centrala kaffeodling
Mycket av Löfbergs aktiviteter på The Lobby kretsar kring hållbarhet och cirkulärt tänkande. Tillsammans med danska TagTomat bygger Löfbergs till exempel upp en kaffefarm i miniatyr som ska fungera som experimentverkstad.

- Här kommer vi att visa vägen för nya idéer och utveckla den cirkulära idén. Och vi sluter kretsloppet genom att använda kaffesumpen från kaffebaren på The Lobby som gödning, säger Lena Rodin.


Roodeberg Vision - årets blending-tävling!

Vin Den 9 september är det dags för årets blending-tävling! Handplockade…
25 Jun, 2019

Nu öppnar Göteborgs första viltrestaurang

Mat och Restaurang Från 30 augusti kan man njuta av mat från skog,…
25 Jun, 2019

Robin från Färna Herrgård till final i Årets Ekokock 2019

Mat och Restaurang Glädjen är stor på Färna Herrgård i Västmanland. En av…
25 Jun, 2019

En god öl att förgylla sommaren med

Whisky och Bourbon Inför sommarens alla varma och goda stunder så tipsar vi…
25 Jun, 2019

Brooklyn Brewery etablerar sig i dagligvaruhandeln – två nya öl på hyllorna

Whisky och Bourbon Brooklyn Brewery presenterar nu två nyheter i dagligvaruhandeln – alkoholfria…
25 Jun, 2019

Sheraton Stockholm har minskat sitt koldioxidutstsläpp med 540 ton genom egen produktion av buteljerat vatten

Mat och Restaurang Redan 2011 installerade Sheraton Stockholm som första hotell i världen…
25 Jun, 2019

Axfoods kedjor slutar sälja engångsgrillar

Mat och Restaurang Axfood har beslutat att fasa ut engångsgrillar ur sortimentet. Beslutet…
25 Jun, 2019

Ny krogsatsning inne i Stora Saluhallen i Göteborg

Mat och Restaurang På plats 13 inne i Stora Saluhallen i Göteborg öppnar…
24 Jun, 2019

Taco Bar öppnar i Sandviken

Mat och Restaurang Taco Bar fortsätter att expandera och öppnar ny restaurang i…
24 Jun, 2019

De kan vinna titeln Årets Konditor 2019

Mat och Restaurang Uttagningen till finalen av Årets Konditor 2019 är avgjord och…
24 Jun, 2019

Chateau Musar 2012

Vin I juli kommer Chateau Musar med en ny, exklusiv årgång…
24 Jun, 2019

Polarbröds Margareta Jonsson tilldelades H.M. Konungens medalj

Mat och Restaurang Margareta Jonsson hedrades för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv…
24 Jun, 2019

Mat.se först med klimatsmarta sökningar

Mat och Restaurang Nästan 30 procent av kunderna säger ja till att bli…
24 Jun, 2019

Gordon's Pink öppnar upp sommarkiosk i sommar

Whisky och Bourbon Den här sommaren kommer Gordon’s Pink ge sig ut på…
24 Jun, 2019

Läraren Jimmy Wollberg – en av tre göteborgare som kan vinna Årets konditor

Mat och Restaurang Tre av fem finalister i Årets konditor 2019 är från…
24 Jun, 2019

Bastard Burgers till Väsby

Mat och Restaurang Norrland förstärker Norrort. Streetfoodkedjan Bastard Burgers öppnar i Väsby Centrum.…
24 Jun, 2019

Scandic gör hållbara cocktails av matsvinn från hotellfrukosten

Mat och Restaurang Scandic har länge legat i framkant inom hotell- och besöksnäringen…
24 Jun, 2019

De bästa matfestivalerna i Europa 2019

Övrigt Mat är ett internationellt språk som inte bara har kraften…
20 Jun, 2019

Nespresso lanserar nytt iskaffe för kolsyrat vatten

Mat och Restaurang Lagom till högsommarvärmen lanserar Nespresso två nya iskaffe, framtagna med…
20 Jun, 2019

5 klassiska drycker man aldrig ser på ett casino

Övrigt Vi det här laget vet de flesta vad man kan…
20 Jun, 2019
Artikelarkivet