Löfbergs storsatsar på Cold Servings

Livets Goda 25 Apr, 2019
Mat och Restaurang Konsumtionen av kalla kaffedrycker ökar kraftigt, framför allt i Japan och USA. Norden och Europa har hamnat lite på efterkälken – det vill Löfbergs ändra på. Nu storsatsar det familjeägda kafferosteriet och lanserar ett helt nytt koncept anpassat för restauranger, kaffebarer och andra aktörer på Out of Home-marknaden.

- Vi vill driva utvecklingen och bli den ledande aktören av kalla kaffedrycker i Norden, säger Leif Sjöblom, konceptansvarig på Löfbergs.

Nya sätt att dricka kaffe
Det nya konceptet är utvecklat i tätt samarbete med kunder i Sverige, Finland och Danmark, tre av världens mest kaffetörstiga länder. Ambitionen har varit att hitta trendiga, smakrika lösningar som matchar nya konsumtionsmönster.

- Idag möter vi och våra kunder en generation som tänker och dricker kaffe på helt nya sätt. Ska vi hänga med måste vi vara innovativa, både när det gäller produkter och hur de serveras, säger Leif Sjöblom.

Stor potential
Löfbergs nya koncept består av en kombination av nya produkter för servering av kalla kaffedrycker, menyer och maskinlösningar. Det handlar om att kunna erbjuda gästen olika varianter av iskaffe, kallbryggt kaffe, Nitro, Creamy Cold Brew och Cold Brew Slush att dricka på plats eller som take away.

- För att göra det enkelt erbjuder vi en samlad lösning som kan anpassas efter olika förutsättningar och behov. Allt för att våra kunder ska kunna dra nytta av den enorma potential som finns på området, om två år kommer en betydande del av allt kaffe som serveras vara kallt, säger Leif Sjöblom.

Löfbergs har redan lyft ut konceptet på ett par enheter av olika slag på den nordiska marknaden.

- Responsen är positiv på alla delar, både från våra kunder och deras gäster. Det ger naturligtvis energi att fortsätta utveckla nya produkter och lösningar, säger Leif Sjöblom.

Cold Servings Meltdown
Löfbergs demar det nya konceptet den 16 maj när man arrangerar en Cold Servings Melt Down på Löfbergs Rosteri & Kaffebar på Kungsgatan 3 i Stockholm.

- Här kommer vi att bjuda på något riktigt extra. Jag vågar lova att det blir en ovanligt smakrik och fartfylld tillställning, säger Leif Sjöblom.


Filmregissör skapar restaurang av skräp

Mat och Restaurang Skrotnisse, Pippi sakletare och gubben Pettson kan alla kokas ner…
19 Aug, 2019

​Finalist till Årets syftesdrivna ledare

Övrigt Löfbergs vd Lars Appelqvist är en av tre finalister till…
16 Aug, 2019

Accademia Di Luca kan bli "Årets matinspiratörer"

Mat och Restaurang Accademia Di Luca, Di Luca & Di Lucas matakademi, har…
16 Aug, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
16 Aug, 2019

Fyra anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
16 Aug, 2019

MUJI öppnar flaggskeppsbutik på Åhléns City idag den 16 augusti

Övrigt Fredagen den 16 augusti öppnar japanska detaljhandelskedjan MUJI sin första…
16 Aug, 2019

Fratelli Cigliuti är tillbaka med två storslagna viner från årgång 2015 i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget

Vin Idag klockan 10:00 lanserar Enjoy Wine & Spirits en efterlängtad…
16 Aug, 2019

Landsbygdsministern besökte Kiviks Musteri i skördetid

Whisky och Bourbon Mitt i skördetid besökte landsbygdsminister Jennie Nilsson Kiviks Musteri som…
15 Aug, 2019

Ekologisk och efterlängtad – Melleruds Moderna Ale nu även på flaska hos Systembolaget

Whisky och Bourbon Nu lanseras Melleruds Moderna Ale på flaska, som snabbt blivit…
15 Aug, 2019

Big Little Wines

Vin Monterey på den amerikanske västkusten spelar huvudrollen i HBOs populära…
15 Aug, 2019

Nyhet - CAO Nicaragua

Whisky och Bourbon Som namnet antyder är detta cigarrer med klassisk nicaraguansk karaktär.…
15 Aug, 2019

Nytt för i år är att Midnattsloppet delar ut en Alkoholfri Falcon vid målgången

Övrigt Nytt för i år är att Falcon Alkoholfri delar ut…
14 Aug, 2019

BBQ Ranch - ny burgare i fyra tappningar

Vin Nya kampanjburgaren BBQ Ranch inleder hösten men förlänger också sommarens…
14 Aug, 2019

Bryggmästarens i nytt partnerskap med Scandinavian Invitation

Whisky och Bourbon Norden största golftävling, Scandinavian Invitation, får nu Bryggmästarens som officiell…
14 Aug, 2019

Två webblanseringar från Domaine Arlaud den 5:e september i begränsad upplaga om totalt 60 flaskor

Vin Den 5:e september så webblanseras två viner från Domaine Arlaud…
14 Aug, 2019

81% mindre CO2-utsläpp när Santa Maria skrotar konservburken

Mat och Restaurang Santa Maria kokosmjölk byter förpackning. Den gamla konservburken ersätts av…
14 Aug, 2019

Sålde slut på minuter: förlanseringen av Västkust Nätchips blev succé på Hemmakväll

Övrigt Förlanseringen 1/8 på Hemmakväll sticker ut som en av de…
14 Aug, 2019

Mat för hela veckan på mindre än 2 timmar i köket

Mat och Restaurang Inom matlagning handlar ”Batch cooking” och “Prepping” om att förbereda…
14 Aug, 2019

Forever Supergreens - Grönt på väg

Övrigt Vissa dagar kan det vara svårt att hinna få i…
13 Aug, 2019

En djupdykning i öl

Whisky och Bourbon Öltrenden i Sverige är både stor och stark. Men vad…
13 Aug, 2019
Artikelarkivet