Löfbergs storsatsar på Cold Servings

Livets Goda 25 Apr, 2019
Mat och Restaurang Konsumtionen av kalla kaffedrycker ökar kraftigt, framför allt i Japan och USA. Norden och Europa har hamnat lite på efterkälken – det vill Löfbergs ändra på. Nu storsatsar det familjeägda kafferosteriet och lanserar ett helt nytt koncept anpassat för restauranger, kaffebarer och andra aktörer på Out of Home-marknaden.

- Vi vill driva utvecklingen och bli den ledande aktören av kalla kaffedrycker i Norden, säger Leif Sjöblom, konceptansvarig på Löfbergs.

Nya sätt att dricka kaffe
Det nya konceptet är utvecklat i tätt samarbete med kunder i Sverige, Finland och Danmark, tre av världens mest kaffetörstiga länder. Ambitionen har varit att hitta trendiga, smakrika lösningar som matchar nya konsumtionsmönster.

- Idag möter vi och våra kunder en generation som tänker och dricker kaffe på helt nya sätt. Ska vi hänga med måste vi vara innovativa, både när det gäller produkter och hur de serveras, säger Leif Sjöblom.

Stor potential
Löfbergs nya koncept består av en kombination av nya produkter för servering av kalla kaffedrycker, menyer och maskinlösningar. Det handlar om att kunna erbjuda gästen olika varianter av iskaffe, kallbryggt kaffe, Nitro, Creamy Cold Brew och Cold Brew Slush att dricka på plats eller som take away.

- För att göra det enkelt erbjuder vi en samlad lösning som kan anpassas efter olika förutsättningar och behov. Allt för att våra kunder ska kunna dra nytta av den enorma potential som finns på området, om två år kommer en betydande del av allt kaffe som serveras vara kallt, säger Leif Sjöblom.

Löfbergs har redan lyft ut konceptet på ett par enheter av olika slag på den nordiska marknaden.

- Responsen är positiv på alla delar, både från våra kunder och deras gäster. Det ger naturligtvis energi att fortsätta utveckla nya produkter och lösningar, säger Leif Sjöblom.

Cold Servings Meltdown
Löfbergs demar det nya konceptet den 16 maj när man arrangerar en Cold Servings Melt Down på Löfbergs Rosteri & Kaffebar på Kungsgatan 3 i Stockholm.

- Här kommer vi att bjuda på något riktigt extra. Jag vågar lova att det blir en ovanligt smakrik och fartfylld tillställning, säger Leif Sjöblom.


Dolcetto från Ceretto släpps i Små Partier

Vin Den 5 juli släpps ekologiska Dolcetto d’Alba DOC, Rossana 2017…
17 Jun, 2019

BUBS Godis bygger ny fabrik igen – fördubblar produktionskapaciteten

Övrigt BUBS Godis fortsätter att satsa och bygger ytterligare en godisfabrik…
17 Jun, 2019

Global grillskola - Kimchi

Mat och Restaurang Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker…
17 Jun, 2019

Mathias Dahlgren lanserar cateringkoncept

Mat och Restaurang Mathias Dahlgren konceptualiserar sin cateringverksamhet och därmed uppdateras erbjudandet och…
17 Jun, 2019

Nordic Snus lanserar ny midsommardosa

Övrigt Midsommar handlar om detaljer. Vädret, sillen, potatisen, midsommarstången och musiken.…
17 Jun, 2019

Sake Yuzu Ile Four finns nu Systembolaget

Whisky och Bourbon Premium Yuzu är en japansk citrusfrukt som smakar som en blandning…
17 Jun, 2019

Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet