Hem Whisky & Bourbon London Pride please mate!

London Pride please mate!

av Livets Goda

Det finns vissa kulinariska och dryckesmässiga måsten när vi besöker olika huvudstäder. Wien kan du inte lämna utan att ha beställt schnitzel, Berlin utan currywurst finns inte och London utan en pint av Fuller’s London Pride är inte en fulländad resa!

London är en av mina absoluta favoritstäder på klotet och resorna dit har varit många. Vanemänniska är jag också. Bor i samma område varje gång, oftast samma hotell, tar min första London Pride på samma pub och älskar det. Och London Pride inkaplsar allt vad Englands huvudstad betyder för mig!

Fuller’s föddes 1845 genom ett partnerskap mellan familjerna Fuller, Smith och Turner. Bryggeriet ligger kvar på samma plats vid Themsens strand, där man bryggt öl i över 350 år. Fuller’s Bryggeri utökade sin verksamhet genom åren och som mest var det ca 400 gastropubar och hotell med mat och öl i fokus. Och jodå, flaggskeppsölet London Pride är fortsatt den mest sålda alen på fat på Englands pubar.

Niklas om Fuller´s London Pride

En engelsk ikon och en grymt välgjord ale som för mig är tidlös. Jag älskar den försiktigt brödiga nyansen, tänk kavring, och som backas upp av aprikoser, karamell och diskreta apelsintoner. Just fruktigheten är litet av bryggeriets signum och beror på deras egna unika jäst som används. Ingen tungviktare i gommen utan istället fokus på en skönt maltig smak med bra assistans från humlesorterna Target, Northdown, Challenger och Goldings. Frukten får mer torkade nyanser, brödigheten går mot kaksmulor och den relativt låga syran, precis som det ska vara i en ale som denna, ger London Pride en krämig finish. Bäst av allt – jag kan dricka den hemma också!

Intrycket: 90p

Här hittar du ölen på Systembolaget >>

Fuller’s London Pride kostar 17,90 kronor för en flaska (330 ml, 4,7%), har artikelnummer 1642 och finns i 375 systembolagsbutiker. Man kan även beställa hem en större storlek (500 ml, 26,30 kr) till sin butik.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING