Hem NyheterVinnyhet Long Meadow Ranch Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018 i tillfällig lansering

Long Meadow Ranch Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018 i tillfällig lansering

av Livets Goda

Familjen Hall och Long Meadow Ranch har en historia tillsammans från 80-talet. Den då övergivna vingården har sedan dess förvandlats till ett cirkulärt och ekologiskt jordbruk på 2 000 hektar med odlingar och betesmarker i tre viktiga appellationer av Napa Valley och Sonoma. De arbetar efter mottot ”Excellence through responsible farming”, något som märks extra tydligt på den egna restaurangen Farmsted i Rutherford där allt serveras “från jord till bord”.


Den 3 maj lanseras Long Meadow Ranch Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018 i tillfälligt sortiment. Druvorna kommer från odlingar i bergen ovanför Napa Valley och i dalen runt vinhuset i Rutherford. Växtsäsongen präglades av en blöt och sval vår, vilket resulterade i en något försenad blomning och en relativt sen skörd. Vinet är lagrat 18 månader på 50% nya franska ekfat och 50% på använda franska ekfat.

Winemaker notes: 
“En blandning av det bästa Cabernet Sauvignon-druvorna som Napa Valleys vingårdar i bergen och dalen kan erbjuda. Årgång 2018 har toner av färska körsbär, björnbär, hallonblad och en hint av bourbonvanilj. En elegant och lätt sälta med touch av blyerts, anis och muskotnöt finns i avslutet tillsammans med den delikata syran från bergsfrukten och sammetslena mjuka tanniner.” – Vinmakare Justin Carr på Long Meadow Ranch

Trots de leveransproblem som präglat den senaste tiden ser det ut som att vinet kommer att finnas på hyllan för tillfälligt sortiment från den 3 maj.

Long Meadow Ranch Napa Valley Cabernet Sauvignon
Årgång 2018
Art. nr 94646
Pris: 499 kr
Antal flaskor: 2 000 st
Lansering i tillfälligt sortiment: 3 maj 2024

RELATERAD LÄSNING