Hem Vinvärlden Louis Roederer stärker sitt samarbete med VinUnic

Louis Roederer stärker sitt samarbete med VinUnic

av Livets Goda

Att framgång föder framgång är ingen nyhet, men just i det här fallet har det lett till att de mest efterfrågade champagnerna inte räcker åt alla. Även baschampagnen Brut Premier allokeras och då gäller det att ha en leverantör som förstår behovet av att stilla marknadens törst. Här ställer även Systembolaget stora krav.

–Vi kommer på alla sätt att satsa på Sverige som en prioriterad marknad, med allt vad det innebär, för att tillgodose efterfrågans säsongsbetonade dynamik, säger Louis Roederers globale exportchef Frédéric Heidsieck efter att i veckan ha förnyat ett mångårigt kontrakt med Vinunic.

Den svenska importören gör motsvarande investering och lovar goda nyheter som ska locka både konsumenter och restauranger att välja Louis Roederer som Sveriges främsta kvalitetschampagne. I detta  ryms samtidigt en ökad satsning på hållbar vinodling, ett område där Louis Roederer är en av Champagnedistriktets stora förebilder. Redan i dag har man ekocertifierat avgörande arealer och nu satsar Roederer stort för att klimatsäkra även produktion och distribution.

–Detta ligger väl i linje med Vinunics ambition och är ett område som blivit mer och mer betydelsefullt, både för oss och våra kunder, säger bolagets vd Ann Burgaz. Nu ökar vi ambitionerna ytterligare, förstärker organisationen och tryggar vår konkurrenskraft som Sveriges ledande importör av kvalitetsviner från internationella topproducenter.

Viner i det ordinarie sortimentet på Systembolaget
Nr 7602 Louis Roederer Brut Premier NV, 449 kr
Nr 77226 Louis Roederer Rosé 2013, 599 kr
Nr 76510 Louis Roederer Brut Vintage 2012, 619 kr

Viner i beställningssortimentet på Systembolaget
Nr 7600 Louis Roederer Carte Blanche NV, 439 kr
Nr 77525 Louis Roederer Brut Nature 2009, 695 kr

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING