Lumbergh, glögg och julrim

Livets Goda 10 Dec, 2018
Vin Ni Livets Goda- och Whisky & Bourbonläsare får mer än gärna skriva ner era egna upplevelser och åsikter om drycker som ni provat, och skicka in till oss på redaktionen – har ni tur så kommer ni få dessa publicerade i våra forum. En som tagit fasta på detta är Livets Goda läsaren "Lumbergh" som återigen bjudit oss på ett inlägg. Denna gång är det glögg i fokus och här bjuds det även på rim i nalkande jultider.
Vill du också dela med dig av sina recensioner? 
Skicka in din recension till info@livetsgoda.se och rubricera mailet ”Recension”. Dela gärna med dig av en bild samt artikelnummer och pris på produkten (om detta finns).

 

Dryck som provats: Lilla Hyttnäs Ekologiska Starkvinsglögg
Nr 71269, 750 ml, 15%, 99 kr

Så, Lumbergh, du har återigen ordet!

En bekantskap så välavvägt söt
Behöver ej sällskap av någon nöt
Ej heller fyllas med torkade druvor
Tar ändå kommandot bland skinkor och struvor

Doften av korintspäckad apelsin
Upphälld i finaste vin
Med toner från sommarns soliga bär
Årstiderna samsas helt utan besvär

Njut den snabbt glödgad eller isande kall
Oavsett vilket, den lär få dig på fall
Med kärlek från Sundborn där julen är bäst
Det känns som att Karin och Carl ordnat fest!

God Jul önskar Lumbergh!


Box Destilleris nyemission rejält övertecknad med 17%

Whisky och Bourbon Den företrädesemission som whiskyproducenten Box Destilleri presenterade för marknaden i…
18 Jun, 2019

Rosévin på burk - nu i Sverige

Vin Nu lanserar amerikanska vinproducenten Barefoot rosévin på burk i Sverige.
18 Jun, 2019

Mackmyra i exklusivt samarbete med Varalövs Tunnfabrik

Whisky och Bourbon Whiskytillverkaren Mackmyra har inlett ett nära samarbete med Varalövs Tunnfabrik…
18 Jun, 2019

Rosétrucken är tillbaka

Vin Efter en liten smygpremiär under Elitloppet på Solvalla och en…
18 Jun, 2019

Pontus Frithiof stärker koncernen med konceptutvecklaren Marcus Ekman

Mat och Restaurang Pontus Group, med krögaren och entreprenören Pontus Frithiof i spetsen,…
18 Jun, 2019

Alain Graillot Crozes-Hermitage - åter i beställningssortimentet

Vin Nu finns årgång 2015 av Alain Graillot La Guiraude på…
17 Jun, 2019

Premiär för Högberga Rosé 2017

Vin Vinmakarna från Högberga Vinfabrik presenterar nu Högbergas Rosé 2017.
17 Jun, 2019

Dolcetto från Ceretto släpps i Små Partier

Vin Den 5 juli släpps ekologiska Dolcetto d’Alba DOC, Rossana 2017…
17 Jun, 2019

BUBS Godis bygger ny fabrik igen – fördubblar produktionskapaciteten

Övrigt BUBS Godis fortsätter att satsa och bygger ytterligare en godisfabrik…
17 Jun, 2019

Global grillskola - Kimchi

Mat och Restaurang Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker…
17 Jun, 2019

Mathias Dahlgren lanserar cateringkoncept

Mat och Restaurang Mathias Dahlgren konceptualiserar sin cateringverksamhet och därmed uppdateras erbjudandet och…
17 Jun, 2019

Nordic Snus lanserar ny midsommardosa

Övrigt Midsommar handlar om detaljer. Vädret, sillen, potatisen, midsommarstången och musiken.…
17 Jun, 2019

Sake Yuzu Ile Four finns nu Systembolaget

Whisky och Bourbon Premium Yuzu är en japansk citrusfrukt som smakar som en blandning…
17 Jun, 2019

Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019
Artikelarkivet