Hem NyheterNyhet WB Lundgrens lanserar nytt snus – inspirerad av hantverkscider

Lundgrens lanserar nytt snus – inspirerad av hantverkscider

av Livets Goda

Nu lanseras ett nytt snus skapad av snustillverkaren Lundgrens och det svenska ciderkollektivet Brutes. Med en gemensam förkärlek till svenska smaker och hantverk har det nya snuset, Skymning Limited Editon, skapats med smak av vildäpplen och blommiga toner av rosenkvitten.

Ciderkollektivet Brutes grundades av en grupp vänner, med avstamp i deras kärlek till naturviner. Sverige är fattigt på druvor, men rikt på frukt, därur föddes iden till cideriet. Dryckerna är gjorda av bland annat fallfrukt och handplock från äppellunder och fruktträdgårdar som fallit i glömska. Nu fortsätter ciderkollektivet sin experimentella resa genom snuset Skymning.

Inspirerad av hantverkscider

Skymning är en lansering i Lundgrens nya limited edition-serie där man hämtar inspiration från företeelser i svensk natur och kultur. Senast lanserades smaken Vårglänta och nu fortsätter smakresan med det nya snuset Skymning. I sin begränsade upplaga inspireras den av Brutes cider Northern Tropics.

– Äpplena i Northern Tropics är av gamla sorter och de kommer enbart från den lilla Märsön utanför Strängnäs. I skapandet av snusen har vi kompletterat den tydliga äppelsmaken med friskhet i form av frukten rosenkvitten. Den är väldigt aromatisk och doftar nästan lakrits. En oväntad twist, säger Tobias Eriksson från Brutes

–Både snus och cider är fermenterade produkter. Lundgrens fokuserar på svenska smaker och hittar sin inspiration i svensk natur, precis som vi. Det ska bli riktigt kul att höra vad svenskarna tycker om snuset, säger Tobias Eriksson från Brutes

Snusets namn Skymning anspelar på de stunder där både Brutes drycker och Lundgrens snus kan avnjutas bäst; på slutet av en vacker sommardag.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING