Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Luzette firar Mardi Gras med cocktails, kreolsk mat och livejazz

Luzette firar Mardi Gras med cocktails, kreolsk mat och livejazz

av Livets Goda

Under februari månad firas Mardi Gras över hela världen, kanske framför allt i amerikanska New Orleans, och den 13 februari intar festligheterna Stockholm när franska brasseriet Luzette ställer till med ordentligt Mardi Gras-firande.

”På Luzette vill vi bjuda på alla delar av det franska köket, även dem som sträcker sig utanför Frankrike. Matkulturen i New Orleans är starkt influerad av det franska köket, i kombination med kryddiga influenser från Karibien. Vi ger oss på rätter både från creole- och cajunköket, så många spännande smaker utlovas!”, säger Johan Wilhelmsson, kökschef på Luzette.

Några utdrag från menyn är bland annat friterade grodlår, den klassiska sydstatsrätten ”shrimp and grits” och rôtisseriegrillad brisket med mac n cheese à la Louisiana BBQ.

Kvällen till ära utökas även cocktailmenyn med färgglada och något extravaganta drinkar på bland annat gin, cognac, whisky och brandy. En av drinkarna som kommer serveras är en twist på Ramos Gin Fizz som är en syrlig och uppfriskande milkshake gjord på gin med smak av passionsfrukt och med anor från 1800-talets New Orleans.

”Den moderna cocktailkulturen formades mycket i den amerikanska södern och Karibien med spritsorter som rom och brandy. Detta vill vi hylla under kvällen med ett antal klassiska drinkar i Mardi Gras manér. Förr i tiden sägs det att det tog 17 ”shaker boys” minst lika många minuter att göra en Ramos Gin Fizz – tack och lov har vi hittat ett snabbare sätt”, säger Jacob Nilsson, barmästare på Luzette.

Den sista pusselbiten i Mardi Gras-firandet på Luzette är jazzorkestern Spicy Advice Ragtime Band som fyller lokalen med energisk, svängig New Orleans-jazz.

Mardi Gras på Luzette äger rum den 13 februari från klockan 17. Bordsbokning sker via hemsidan luzette.se.

OM LUZETTE

Luzette är ett franskt brasserie i svensk anda, belägen i ett ombyggt lokstall på Stockholms Centralstation. Restaurangen lockar en bred publik med allt från affärsfolk och resenärer till lokalboende och stammisar som söker efter en helhetsupplevelse bortom maten. På liknande sätt som brasserierna Le Train Bleu i Paris eller Grand Central Oyster Bar i New York så är Luzette en restaurang grundad med känslan från platsen där tidigt 1900-tal och högklassig service sätter standarden.

RELATERAD LÄSNING