Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Luzette firar sparrissäsongen med viner från Alsace

Luzette firar sparrissäsongen med viner från Alsace

av Livets Goda

Ett säkert vårtecken är när sparrisen börjar titta upp ur marken runtom i Europa. Årets första sparris firas på det franska brasseriet Luzette i Stockholm med sparris-fokuserad trerättersmeny som paras med viner från Alsace i nordöstra Frankrike.

”Sparris är ju den godaste grönsaken vi har – det är svårt att hitta en råvara som du kan göra så mycket gott med. Därför känns det som en självklarhet för oss att fira den första ankomsten av sparrisen och vi kommer servera olika rätter med både vit och grön sparris, så som fransmännen äter den. Och så lite friska, smöriga viner från Alsace till det, det blir inte bättre!”, säger Anders Agestam, restaurangchef på Luzette.

Mellan den 15–28 april serverar Luzette en specialkomponerad trerätters meny med rätter gjorda på både vit och grön  sparris. Till det erbjuds olika Riesling-viner från Alsaceregionen, som kommer gå att avnjutas både på glas och som hela flaskor.

”Vi kommer para sparrisen med fina Riesling-viner från den legendariska vingården Trimbach i Alsace. Vingården har funnits i nästan 400 år och de är en av Frankrikes mest ansedda vinproducenter när det kommer till vita viner. Riesling passar som hand i handsken till sparris.”, säger Milovan Bulatovic, sommelier på Luzette.

Sparris & Alsace-dagarna har varit ett populärt, återkommande inslag på Luzette sedan 2018 och är en del av restaurangens ambition att erbjuda sina gäster alla delar av det franska köket.

Sparris & Alsace äger rum på Luzette mellan den 15–28 april. Bordsbokning görs på luzette.se

RELATERAD LÄSNING