Hem NyheterNyhet WB Lydén Distillery lanserar tillsammans med Mathin Lundgren RABARBARO

Lydén Distillery lanserar tillsammans med Mathin Lundgren RABARBARO

av Livets Goda

Det är med stor glädje som det småländska hantverks-destilleriet Lydén Distillery kan presentera det första samarbetet i serien Collaboratory. Tillsammans med med barmästaren Mathin Lundgren, har de skapat RABARBARO – en rabarber-infuserad gin.

RABARBARO är gjord för att avnjutas i cocktails. Den är i grunden en gin som domineras av enbär, citrus och färska örter som sedan avslutas med en tydlig friskhet från rabarber.

”Collaboratory, som vi har valt att kalla vår nya serie sprit är ett ihopslag av orden Collaboration och Laboratory. Tillsammans med någon eller några andra, slår vi våra kloka huvuden ihop och gör något unikt tillsammans i destilleriet.” – Berättar Emil Lydén

Mathin Lundgren som är först ut har under många år influerat Bar-Sverige genom återkommande besök i Nyhetsmorgon, sin bäst säljande bok Barmästarens Manual och från barer som Kåken och Teatergrillen.

”Under mina år på Teatergrillen i Stockholm föddes idén till RABARBARO när jag gjorde en rabarberinfuserad gin i samband med att årets första rabarber dök upp. På ginen gjorde vi framförallt Gimlet’s med färskpressad lime och sockerlag. Drinken blev snabbt en återkommande favorit.

Sedan jag lämnade Stockholm och Teatergrillen har jag drömt om att göra denna produkt tillgänglig för fler och nu äntligen är det dags och det har varit ett nöje att göra den tillsammans med Lydén Distillery som med sin kunskap hjälp till att göra den ännu bättre.” – Berättar Mathin Lundgren

Rabarbaro Gimlet 
5 cl Lydén Rabarbaro
3 cl färskpressad limejuice
2 cl sockerlag*

Metod:

  • Mät upp ingredienserna i en shaker. 
  • Fyll shakern med is och skaka tills shakern är kall. 
  • Sila upp drinken i ett cocktailglas, servera och njut ansvarsfullt

*Sockerlag –  mät upp lika volymdelar kokande vatten och strösocker och rör om tills dess att sockret löst upp sig.

Lydén Distillery Rabarbaro
Säljstart 2023-08-28, klockan 10:00
Systembolagets Beställningssortiment
Pris 379 kr
Alkoholhalt 40%
Volym 500ml
SB-artikelnr 57094

RELATERAD LÄSNING