Hem Mat & Restaurang Lyxig pasta med halstrade räkor

Lyxig pasta med halstrade räkor

av Livets Goda

Lyxig pasta: En rätt som doftar och smakar Italiens kustland och som här hemma passar lika bra till finmiddag med gäster som till vardagen. Det är precis så här de italienska restaurangerna vid havet serverar sin pasta. I glaset häller vi sympatiskt och läskande vitt vin från just Italien. 

Lyxig pasta

Ingredienser: Lyxig pasta med halstrade räkor

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här


Terrazze Della Luna Pinot Grigio 2023
Nr 2107 (750 ml, 12,5%) 98 kr, 87p
Trentino, Italien
Vi har en stilren och uppfriskande fläderblommig pinot grigio som bjuder på toner av saftig melon, persika och grönsyrliga äpplen som dansar i allians med subtila päron och en hint av honung. Örterna smyger sig fram och ger en ungdomlig fräschör som överraskar. En delikat mineralisk citruspensling adderar djup och elegans. Slutresultatet? Rent, snyggt och torrt, med en sval avslutning som lämnar dig med en god munkänsla och sug efter ett till glas. Mycket vin för pengarna!

Kombinationen
De tydliga och djupa smakerna från pastarätten kräver ett sympatiskt vitt vin som inte krånglar till det. Terrazze della Luna gör jobbet alldeles utmärkt och de här två kompisarna på bordet förgyller varandra ypperligt.  Bara att njuta!

Vinet finner man på Systembolaget HÄR

RELATERAD LÄSNING