Hem Whisky & Bourbon Mackmyra 25 år – jubileumsfest hela 2024

Mackmyra 25 år – jubileumsfest hela 2024

av Livets Goda

Mackmyra 25 år: Mackmyra Svensk Whisky AB, pionjärer av nordisk single malt whisky, firar stolt 25 år av innovation, hållbarhet och upplevelser. 2024 blir ett jubileumsår där Mackmyra presenterar unika evenemang, jubileumsutgåvor, provningar och ett exklusivt jubileumsfat.

Mackmyra 25 år

Jubileumsevent
Det första jubileumseventet gick av stapeln redan den 2 februari på livsnjutarnas Hällsnäs där både whiskylager och Michelinrestaurang Signum ramas in av idyllisk herrgårdsmiljö. Näst på tur står Mackmyradagarna i Gävle den 31/5 -1/6 – en jubileumsfestival med underhållning, food pairing, dryckesprovningar och mycket mer. Den 31 augusti går chartrad båt ut till Fjäderholmarna där jubileumsprovning, middag och intim konsert med Harriet Nauer väntar. Fler event och jubileumsprovningar kommer att annonseras senare under året.

Utgåvor som berättar en historia
De fyra jubileumsutgåvorna, var och en med sin egen unika prägel, är som kapitel i Mackmyras historia. Från djärva experiment till Mackmyra-klassiska smaker – dessa flaskor bär på berättelser om passion, mod och nyfikenhet. Varje utgåva är begränsad till 1999 (året Mackmyra grundades) flaskor som hyllar arvet, betydelsefulla personer samtidigt som den ger ny energi och blickar framåt mot nya äventyr. Den första jubileumsutgåvan lanseras i samband med Mackmyradagarna.

Jubileumsfatet
Mackmyras jubileumsfat (30L) är tillverkat av jungfrulig amerikansk vitek och rostat med ”alligator char”, vilket framhäver ekens sötma. För samlaren är detta fat en exklusiv skatt, medan livsnjutaren kommer uppskatta dess komplexitet och subtila elegans.

Fatet säljs under en begränsad tid och är noga utvalt av Mackmyras ambassadörer.

Vårt 25-års jubileum är inte bara en tillbakablick på det förflutna utan representerar också våra rejäla kliv framåt som verksamhet. Fantastiska utgåvor och händelser kantas av ett större intresse än någonsin för vårt arbete. De kommande jubileumsutgåvorna och det exklusiva jubileumsfatet representerar vår passion för att utforska nya smaker och skapa minnesvärda upplevelser för våra fantastiska fans och livsnjutare värden över.” Louise Karlsson, CXO Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyra jubileumsfat lanseras på utvalda provningar och event from den 12 februari 2024. Mer information om jubileumsåret och fateterbjudandet finns på mackmyra.se/25years

Mackmyra 25 år – Jubileumsfat
Fattyp: Amerikansk vitek
Volym: 30 liter
Pris från: 19.900 SEK

RELATERAD LÄSNING