Hem NyheterNyhet WB Mackmyra Jaktlycka

Mackmyra Jaktlycka

av Livets Goda

Nu presenteras årets höstutgåva från Mackmyra – Jaktlycka. En whisky som inspirerats av våra uråldriga skogar och dess smakrika skatter. Jaktlycka är en limiterad single malt som lanseras på Systembolaget den 2 september 2020.

Mackmyra lanserar årligen två nya limiterade utgåvor anpassade efter säsongens möjligheter, vilket har blivit en tradition i Sverige sedan 15 år. Säsongsutgåvorna har dessutom gjort destilleriet Internationellt känt genom slutlagringen av whisky på fat mättade med smaker som ligger den svenska naturen nära.

I höstens utgåva har Mackmyra använt sig av det småskaliga vineriet Grythyttan och deras lingon- och blåbärsvin, Jakt, vilket resulterat i en ny svensk whiskysmak redo för whiskyvärlden.

Grythyttans passionerade och hantverksmässigt exceptionella vinmakare Per och Ingunn skapar naturliga bärviner med omtanke och respekt för naturen och råvarorna. De använder sig endast av naturens eget skafferi och använder inga tillsatser, då de är helt övertygade om att bären talar för sig själv.

– Jaktlycka är en varm och mjuk whisky fylld skogens skatter. Tonerna av bär tillsammans med det härliga kryddiga bidraget från den svenska eken ger en underbar smak av svensk skog och höst. Resultatet är en krämig och bärig whisky med en mjukt inbäddad kryddighet och toner av torkad frukt, vanilj och russin. Den kommer passa utmärkt som en klassisk avec till en dessert av mjölkchoklad, bär och nötter, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra.

Mackmyras säsongswhisky Jaktlycka lanseras på Systembolagets beställningssortiment den 2 september 2020.

Mackmyra Jaktlycka
Volym: 700 ml
Alkohol: 46,1 %
Pris: 599 kronor
Artikelnummer: 84411-01
Lanseringsdatum: 2 september 2020 i Systembolagets beställningssortiment

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING