Hem Whisky & Bourbon Mackmyra Kaizen 01-03 – experimentell whiskytriologi från Mackmyra

Mackmyra Kaizen 01-03 – experimentell whiskytriologi från Mackmyra

av Anders Enquist

Mackmyra Kaizen 01-03: Mackmyra lanserar exklusiv small batch trilogi där svensk whisky möter japanskt te. En fusion där whiskyn har åldrats i ex-bourbonfat mättade med japanskt te. Tre olika exklusiva tesorter, tre olika orökta exklusiva whiskies som kommer att lanseras under våren.

Mackmyra Kaizen 01 – Gyokuro är först ut av de tre whiskies som lanseras på tisdagen och då i en upplaga om 2 491 buteljer. Kaizen 02 – Shinobi följer den 5 mars och sist ut Kaizen 03 – Hojicha den 2 april. Efter att ha provat samtliga whiskies konstaterar vi både lite förmodat barnsligt och glättjefullt hur kul det är att grotta ner sig i Gävle destilleriets whiskies i dessa dagar. Faturvalet känns numera homogent – experiment eller inte – och välsittande, det råder en hög smakkultur som styr det hela rätt.

mackmyra Kaizen

Mackmyra Kaizen 01, 44,9%
Nr 85256 (700 ml) 849 kr / 93
(2 491 flaskor)
Gyokuro är ett mörkgrönt te med viss sötma och detta gifter sig väl med fatens smakfulla vaniljyttringar. Samma fat skänker även en fyllig kryddighet och whiskyn vinner stora segrar med sin strukturella elegans, friska citrusbris tonat med nobelt sötade fikon och christmas cake. Gröna teblad ligger även och lurar i vassen men håller hand med sockrad mynta och det här är estradören av de tre som dansar med eleganta steg i sin egna kraft.

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

RELATERAD LÄSNING