Hem NyheterNyhet WB Mackmyra lanserar deluxe version av hyllad klassiker

Mackmyra lanserar deluxe version av hyllad klassiker

av Livets Goda

Mackmyra introducerar en ny utgåva i den exklusiva serien Moment, en hyllning till originaldestilleriet på Mackmyra Bruk men också ett avstamp mot framtiden. Moment Brukswhisky DLX är en single malt whisky som sedan destilleringen på Mackmyra Bruk fått mogna i Bodås Gruva. Utgåvan är en extra lyxig version av Mackmyras klassiska Brukswhisky och finns tillgänglig i begränsad upplaga den 9 juni i Systembolagets beställningssortiment.

Receptet är detsamma men här har whiskyn mognat längre tid på fat. Brukswhisky DLX är mellan 9-14 år gammal och har lagrats i Bodås gruva. Buteljerad 2021 i endast 1999 exemplar.

– Brukswhiskyn har alltid legat mig nära hjärtat. Att få presentera en utgåva som är så Mackmyratypisk, en hyllning till originalet men samtidigt konstatera att nu är vi ett etablerat destilleri. Det är stort. Med ökad ålder och längre tid på fat så har komplexiteten också ökat men med härligt bibehållen ungdomlig pigghet, fräschör och fruktighet, säger Angela D’Orazio Master Blender Mackmyra.

Moment Brukswhisky DLX lanseras i en begränsad upplaga om 1 999 flaskor i Systembolagets beställningssortiment den 9 juni 2021.
Moment Brukswhisky DLX
Limiterad till 1999 flaskor
Säljstart: 2021-06-09
Artikelnr: 5218301
Alkoholhalt: 46,6 %
Pris: 1 200,00 SEK

FATRECEPT
• Ex-Bourbon (200 L), elegant destillat. Lagrat 14 år
• Nymättade olorosofat (128 L) fyllda med 4-årig ex-Bourbonwhisky. Total ålder: 9 — 11 år.
• Svensk ek (100 L), fyllda med 4-årig ex-Bourbonwhisky. Total ålder: 9 — 11 år.• Ex-Bourbon (100 L), fyllt med Röksvans från 2010. Lagrat 11 år.

Mer info om Mackmyra Moment – de finaste faten:
Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio stöter ibland på fat som utmärker sig bland övriga under sina provsmakningsturer i Bodås gruva och på Fjäderholmarna. Därför har Mackmyra skapat Moment, som är en mycket begränsad serie där de unika faten får komma till sin rätt. Eftersom det handlar om ett litet antal fat varje gång så är upplagorna i Momentserien mycket begränsade.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING