1

Mackmyra lanserar Destination

Mackmyra Destination är en limiterad single malt whisky lagrad på portvinsfat. Utgåvan är baserad på ett recept som tänjer på gränserna åt det lite fylligare hållet från sprit lagrad på amerikansk vitek, med ett djup ifrån portvinet medan de typiska bourbonfaten bidrar med balans och harmoni. 

Mackmyra har med sina destinationer Whiskybyn, destilleriets hjärta och hemvist i Gävle och lagringsplatser runt om i Sverige, Tyskland och på floden Seine i Paris skapat upplevelser som bidrar starkt till att Mackmyra utvecklar och är ledande i kategorin Nya världens whisky.

Mackmyra Destination är en orökig whisky som till stor del har lagrats på fat som tidigare lagrat portvin, tillsammans med amerikanska ekfat.

Whisky & Bourbons chefredaktör Anders Enquist om Mackmyra Destination Swedish Single Malt 48,7%
Nr 56730 / 700 ml, 799 kr / 94p
Superb viskositet och en Mackmyra som tar oss åter till väldigt höga höjder. Körsbär, sötmogna äpplen och citrus med orangea penseldrag och aprikos i snittet och mäktig och elegant i samma andetag. Underbar sötma med toffée, vanilj, chokladkola, viol och cassis dansar styrdans med smidiga steg. Faten agerar med en vuxen spirituell och varsam pondus och avger ett silkigt grepp, med eftersläpande kryddspänst. I avslut tobak med underliggande maritimt vegetala vindar av ört och viol. Ursnyggt!

Mackmyra Destination lanseras på Systembolagets beställningssortiment den 28 sept 2022.

Mackmyra Destination
Limiterad till 10000 flaskor
Säljstart: 2022-09-28
Artikelnr: 56730
Alkoholhalt: 48,7 %
Pris: 799 SEK

Mackmyra Destination är en single malt whisky där en stor del av whiskyn lagrats på portvinsfat.

• 33% Ex. Portvinsfat, 600 l
• 33% Amerikansk ek, 200 l
• 25% Ex. Bourbon, 200 l
• 9% Olorosofat, 200 l