Hem NyheterNyhet WB Mackmyra lanserar en exklusiv rökig utgåva

Mackmyra lanserar en exklusiv rökig utgåva

av Livets Goda

Mackmyra introducerar en ny utgåva i den exklusiva serien Moment, avsedd för vinterns stundande högtider och middagar. Moment Körsbärsrök är en single malt whisky som sedan destilleringen på Mackmyra Bruk fått mogna i Bodås Gruva. Utgåvan lanseras i en mycket begränsad upplaga den 25 november 2020 i Systembolagets beställningssortiment.

Mackmyras rökiga nyhet Moment Körsbärsrök är destillerad på Mackmyra Bruk 2010 och 2011. Receptet bygger på en kombination av rökigt destillat som lagrats på ex-bourbonfat, samt destillat som lagrats på fat som mättats med körsbärsvin vilket gett whiskyn en fruktig sötma med en körsbärsnyans – en ovanlig smakkombination. Whiskyn är medelrökig då körsbärstonerna har kompletterats med både Mackmyras små 30-litersfat i rökigt recept och 100 – 128-litersfat som lagrat Mackmyras destillat med röksvans.

För mig är en mogen och rökig whisky, som denna, med slutfinish på körsbärsvinsfat en riktig ”end-of-the-year-whisky”. Den passar fantastiskt tillsammans med en roquefortost eller en mjuk, mogen brie och några nötter för att avsluta en fin middag med familj och vänner i höstmörkret. Den har en perfekt tydlig rökighet som inte tar över de andra finstämda smakbärarna i whiskyn, säger Angela D’Orazio Master Blender Mackmyra.

Moment Körsbärsrök lanseras i en begränsad upplaga om 1 500 flaskor i Systembolagets beställningssortiment den 25 november 2020.

Moment Körsbärsrök
Limiterad till 1500 flaskor
Säljstart: 2020-11-25
Artikelnr: 83522-01
Alkoholhalt: 43,0 %
Pris: 1 199,00 SEK

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING