Hem Whisky & Bourbon Mackmyra lanserar en whisky tillsammans med Tomas Ledin

Mackmyra lanserar en whisky tillsammans med Tomas Ledin

av Livets Goda

Mackmyra Moment Ledin är en whisky, skapad av Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio tillsammans med den folkkära artisten Tomas Ledin, som också är har ett stor whiskyhjärta. Under hösten 2016 tillbringade Tomas och Angela en dag tillsammans i whiskylagret Bodås Gruva, 50 meter under jord, där de provade många olika fat, där Tomas fattade tycke för Sauternvinfaten.

– Det var en mycket rolig upplevelse att få vara med i valet av fat och delta i framställningsprocessen. Whiskyn är precis i min smak, otroligt god, mjuk och smakfull. Jag är självklart väldigt stolt över resultatet och att jag tillsammans med landets främsta destilleri står bakom en svensk single malt i Momentserien, säger Tomas Ledin.

Mackmyra Moment Ledin är en mycket begränsad upplaga av en svensk maltwhisky som lagrats på bourbonfat i fyra och därefter slutlagrats i fem år på franska ekfat som innehållit Sauternvin. 

Vi hade väldigt roligt när vi testade alla olika fat. Jag är glad att Tomas föll för Sauternvinfaten. Moment Ledin är galet god med sina mjuka fruktiga, kryddiga toner och lena smaker av frukt och smörig kola. Det är en perfekt sommarwhisky och jag vet att den kommer bli uppskattad, avslutar Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra.

Pris: 1 198 kronor
Alkoholhalt: 48%
Volym: 70 cl
Total buteljerad volym: ca 2 400 flaskor
Lanseras i Systembolagets beställningssortiment: 1 juni 2017.

RELATERAD LÄSNING