Hem Whisky & Bourbon Mackmyra lanserar ny design och tydligare core range

Mackmyra lanserar ny design och tydligare core range

av Livets Goda

Mackmyra Svensk Whisky uppdaterar designen för sina flaggskeppsprodukter Svensk Ek och Svensk Rök. Det nya utseendet blir mer minimalistiskt och tillgängligt samtidigt som det återspeglar företagets engagemang för kvalitet och innovation. Först ut är prisbelönta Svensk Rök.

Svensk Rök är whiskyn som kommunicerar Mackmyras rökiga recept som är hantverksmässigt mältat, rökt och destillerat. Med lokalt bruten torv och några kvistar enris skapas en unik smakprofil för whiskyn som har vunnit hjärtan världen över. Flaskan och giftboxen får en ny fräsch design och storleken ökar i volym från 50 cl till 70 cl. Utöver designuppdateringen byter också Mackmyra glasleverantör som ett naturligt steg i hållbarhetsarbetet. Den nya flaskan behåller premiumkänsla men väger 20% mindre än sin föregångare och produceras till hälften av återvunnet glas i Limmared, Sverige av Ardagh.

– Mackmyra är glada över att kunna erbjuda Svensk Rök i en mer hållbar flaska samtidigt som vi lanserar vår nya design. Svensk Rök och Svensk Ek är våra flaggskepp och står för Mackmyras husprofil, det är på tiden att de får den uppmärksamhet de förtjänar, Johan Larsson, VD Mackmyra Svensk Whisky

Whisky & Bourbon om Svensk Rök

Nr 408 / 700 ml, 569 kr / 89
Mackmyra röker både med torv och enris och har på så vis fått en personlig prägel på denna whisky. Det uppstår en skogig brasa i rökigheten där whiskyns sötma med vanilj, kåda och fudge i vinden skedar snyggt. Faten är väl integrerade, ger en bra viskositet och släpper fram citrusdragen men ett par-tre procent till i styrkan hade inte gjort ont. Bortsett från det så råder en bra melodi med fina tjärapastiller i avslutets svansång.    
Lagring i bourbonfat om 200 liter, där de ”eleganta” har lagrats i 7-10 år. De rökiga faten har lagrats 6-8 år, och övrig amerikansk ek också 6-8 år. Lagring även i svensk ek och oloroso i storlekarna 30-128 liter under minst 2 år med förlagrad whisky med snittålder på 7 år.

Svensk Rök finns i Systembolagets fasta sortiment och den nya designen står på hyllorna sedan den 1 mars.
Svensk Ek finns även den i Systembolagets fasta sortiment och den nya designen ersätter nuvarande successivt under våren.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING