Mackmyra Muddus är en limiterad Small Batch där smakprofilen kommer ifrån fat som tidigare burit vildhallonvin och hjortronvin. Whiskyn lanserades i SBs beställningsortiment igår i en upplaga om 3 107 buteljer. Mackyras Blender Lil Johnson säger:
“Den här whiskyn är inspirerad och döpt efter nationalparken med samma namn. En orörd plats där hjortron och vildhallon växer, sida vid sida i det vilda. Vi tänkte att kan man kapsla in en del av det unika och vackra från Muddus i en flaska får vi en väldigt spännande whisky”.
Livets Goda har provat, så, häng med…
Mackmyra Muddus, 43,7%
Sverige / Mackmyra / 700 ml / Nr 52659 / 829 kr / 93
Det här är utan tvekan den mest exotiska whiskyn Mackmyra har buteljerat. Exotisk på så vis att det drar med sådant som kanel, kardemumma, och ingefära i kryddigheten. Känslan av att befinna sig på en marknad i Marocko ligger inte långt borta. Lagringen i vinfaten som innehållit hjortron och hallon flimrar i fruktigheten och tar oss tillbaka till Sverige, och den får backup i form av fikon, sultanrussin, torkad apelsin och aprikos.
Muddus besitter även en formidabelt balanserad och skönsjungande sötma med vanilj, lakrits, karamellig muscovadosocker och dämpad kolig choklad. I avslutet små puffande cederkryddiga cigarr- rullningar som även stramar sötman elegant. Det är en utsökt whisky.
Vill du läsa mer om Mackmyra och dess whisky och gin? Läs Whisky & Bourbons stora special här >>