Hem NyheterNyhet WB Mackmyra och Mando Diao går samma väg – tonsätter ny whisky

Mackmyra och Mando Diao går samma väg – tonsätter ny whisky

av Livets Goda

Mackmyra står bakom det svenska bandet Mando Diaos samlarutgåva – I solnedgången Single Cask whisky. Samarbetet hyllar hantverk och svenska toner inom både smak och musik. Utgåvan är en del av Mackmyras Private cask utbud, där bandet har valt ut ett fat med rökigt recept, lagrat på ett 200-litersfat ex-bourbonfat. Utgåvan I solnedgången lanseras den 14 juli i Systembolagets beställningssortiment.

I solnedgången lanseras den 14 juli och utgör startskottet för ett samarbete mellan Mackmyra och det svenska bandet Mando Diao. Lanseringen av Mando Diaos efterlängtade album ”I solnedgången” släpptes den 12/6 och gick rakt in på Sverige Topplistan där den fick topplaceringar i flera kategorier.

– Efter att ha träffat Jens och Björn ifrån bandet i Whiskybyn en eftermiddag så stod det helt klart: Mando Diao och Mackmyra har mycket gemensamt. Kärleken till hantverket och lusten till att utforska nya marker. Vi möts i ett kompromisslöst hantverk från stolta traditioner, men båda med ett eget ”sound” och smak, säger Patrick Björsjö, Experience manager, Mackmyra whisky.

– Sedan visade det sig att de även var rejält vassa på det där med smak och doft, de har valt ut ett helt fantastiskt bra fat ur vårt Private cask utbud. I solnedgången är en liten utgåva som vänder sig främst till Mando Diaos fans och samlare. Tillsammans ska vi förena det bästa av två världar, fortsätter Patrick.

I solnedgången är en single cask whisky av Mackmyras rökiga recept lagrad på 200-litersfat, som tidigare lagrat bourbon, vilket resulterat i en mycket begränsad utgåva om 396 flaskor.

Mando Diao om samarbetet:
– Mando Diao och Mackmyra har en gemensam nämnare i att förkroppsliga njutbara toner och skapa magi. Den ena står för musiken och den andra för drycken, det kan väl knappast bli bättre för en livsnjutare. Detta samarbete känns naturligt och gör oss väldigt glada. Det är inspirerande hur Mackmyra genom sitt engagemang, hantverk och nyfikenhet leder branschen med fokus på detaljer och nyanser. Vi är stolta över utgåvan, som inte bara är en hyllning utan också en teaser för kommande samarbeten.

I solnedgången Single cask är en samlarutgåva, signerad Mando Diao, och finns i ett begränsat antal att beställa via Systembolagets beställningssortiment samt för internationella fans via Mackmyras webshop. 

I solnedgången Single Cask
Pris: 798 kronor
Artikelnummer: 80479-02
Volym: 500 ml
Alkohol: 50,7 %

RELATERAD LÄSNING