Hem Whisky & Bourbon Mackmyra presenterar storslagen final med Moment Virvelvind

Mackmyra presenterar storslagen final med Moment Virvelvind

av Livets Goda

Moment Virvelvind är den sista utgåvan i Moment-serien där de utvalda faten genom åren fått komma till sin rätt i mycket begränsade upplagor. Och för att knyta ihop säcken har Moment Virvelvind hämtat sin inspiration från den första utgåvan, Moment Medvind.

Moment Virvelvind är en single malt whisky som sedan destilleringen på Mackmyra Bruk fått mogna i Bodås Gruva. Utgåvan är en virvlande grand finale på Mackmyras Momentserie och har sewdan den 25 maj funnits tillgänglig i begränsad upplaga i Systembolagets beställningssortiment.

Den första utgåvan (Moment Medvind) är huvudinspirationen till den 36:e och sista utgåvan i Momentserien. Mycket har förändrats under åren och det kommer definitivt att märkas i Moment Virvelvind. Faten har lagrats betydligt längre än förlagan då samtliga fylldes 2007 och 2010. Virvelvind är ett mäktigt avslut på momentserien och samtidigt ett avstamp in i en spännande framtid. En lätt rökig whisky där den svenska eken får ta plats. Virvelvind bjuder på mjuka ekfatstoner med livlig syra och pomerans. Tydlig Madagaskarvanilj, smörkola och gråpäron som kompletteras med en lätt, nästan flyktig rök av torv och enris.

Moment Virvelvind (46,8%) lanserades i en begränsad upplaga om 2049 flaskor. Flaskan har artikelnummer 5663701 och kostar 1200 kronor.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING