Hem NyheterNyhet WB Mackmyra säkrar nya distributionsavtal för Storbritannien och Kina

Mackmyra säkrar nya distributionsavtal för Storbritannien och Kina

av Livets Goda

Mackmyra Svensk Whisky AB utvidgar sin närvaro på global nivå genom nya distributionsavtal som öppnar upp för strategisk tillväxt i två betydelsefulla marknader: Storbritannien och Kina. Detta steg markerar en fortsatt tillväxtresa för företaget, med en ökad tillgänglighet för prisbelönt svensk whisky och fatlagrad gin med en potential att nå nya livsnjutare runt om i världen.

De nya avtalen innebär en betydande expansion för Mackmyra och öppnar dörrar för deras prisbelönta sortiment av whisky till en ännu bredare publik. Genom att erbjuda sina unika och distinkta produkter på både den engelska och kinesiska marknaden, befäster företaget sin position som en global auktoritet inom begreppet ”nya världens whisky”.

Med Storbritannien som en historiskt viktig destination för fina alkoholdrycker och en blomstrande whiskykultur, ser Mackmyra fram emot att introducera sina högkvalitativa produkter till den inflytelserika brittiska marknaden genom ett exklusivt samarbete med Langley Foods ltd/Summerton Whisky Club, vars verksamhet bygger på en nära relation med slutkunden genom provningar, event och snarlik metodik jämfört Mackmyras.

Samtidigt är etableringen på den kinesiska marknaden en spännande möjlighet att introducera det unika svenska whiskyarvet till en av världens snabbast växande ekonomier och livsnjutande whiskyentusiaster. Kinesiska marknaden för Whisky var 2023 ungefär 6 miljarder svenska kronor. Segmentet är starkt växande och speciellt gruppen 30-40 åringar driver denna utveckling.

Mackmyra har inlett ett nära samarbete med WISER Asia,Guangzhou i Kina. WISER Asia har i flera år hjälpt svenska bolag att etablera sig i Kina. Mackmyra har valt modellen att WISER Asia representerar Mackmyra exklusivt i 1-2 år.

Mackmyra Svensk Whisky ser med spänning fram emot samarbetet med nya distributionspartners för att säkerställa en framgångsrik tillväxt på både den brittiska och kinesiska marknaden.

VD för Mackmyra Svensk Whisky AB, Patrick Björsjö, uttrycker sin glädje över de nya distributionsavtalen för Storbritannien och Kina: “Vi är mycket glada över att meddela dessa nya distributionsavtal för den brittiska och kinesiska marknaden. Det är ett bevis på den höga kvalitet, unika smakprofil och varumärkets attraktionskraft som Mackmyras nya produktlinjer representerar. Vi ser fram emot att dela vår passion för svensk hantverkssprit med en ännu större publik runt om i världen. Denna framgång är resultatet av hårt arbete från våra medarbetare och stärker vår gemensamma satsning på att göra Mackmyra Svensk Whisky AB till ett internationellt framstående varumärke.”

De nya distributionsavtalen träder i kraft under det kommande året.

RELATERAD LÄSNING