Hem NyheterNyhet WB Mackmyra vinner guld i USA

Mackmyra vinner guld i USA

av Livets Goda

Mackmyra har tävlat i USA och lyckats ta hem tre guld samt två utnämningar som ”Best of Category” i den väl ansedda tävlingen Craft Spirits Awards, som arrangeras av American Distilling Institute.

Mackmyra, som var först med att tillverka svensk singel malt whisky och firade 20 år förra året, har genom åren tagit hem många fina utmärkelser i svenska såväl som i europeiska prestigefulla whiskytävlingar. Mackmyra har nu korats till guldvinnare i Craft Spirits Awards i USA för Mackmyra Grönt Te och AI:Intelligens samt Lab Distillery Organic Gin.

Grön Te – Gold
Grönt Te är en av Mackmyras innovativa whisky och har slutlagrats på fat som mättats med en blandning av noga utvalda japanska gröna teblad.

AI:Intelligens – Gold och Best of Category
AI:Intelligens är världens första whisky som skapats med hjälpa av AI och bygger på ett samarbete mellan Mackmyra, Microsoft och den finska tech-utvecklaren Fourkind.

Lab Distillery Organic Gin – Gold och Best of Category
Lab Distillery Organic Gin är modern gin med klassisk smak och hantverksmässigt tillverkad av noga utvalda kravmärkta råvaror som destillerats i Mackmyras klassiska kopparpanna på Mackmyra Bruk.

Alla Mackmyras medaljvinnare finns att köpa på Systembolaget.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING