Mackmyras Master Blender invald I Whisky Magazine Hall of Fame

Livets Goda 29 Mar, 2019
Whisky och Bourbon Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra, blev under gårdagskvällen invald i Whisky Magazine Hall of Fame. Utmärkelsen är en av whiskybranschens mest prestigefulla hyllningar och hedrar betydelsefulla personer som har gjort bestående avtryck i whiskyindustrin. Utöver den hedersamma utmärkelsen Whisky Legend fick även Mackmyras Brukswhisky och Svensk Rök/Amerikansk Ek mota fina utmärkelser.

 

Igår kväll arrangerade Whisky Magazine sin årligt återkommande middagsgala för att presentera vinnarna i 2019 års upplaga av World Whiskies Award, i London på Honourable Artillery Company (HAC). Mackmyra Svensk Whisky, som firar 20 år, var speciellt inbjudna och Angela D’Orazio, Mackmyras Master Blender, fick den hedersamma äran att bli invald som whiskylegend.

– Jag omtumlad, tacksam och ödmjuk för den hedersamma utmärkelsen Whisky Legend av Whisky Magazine Hall of Fame, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra. 

Sedan den första destilleringen 1999 har Mackmyra lanserat 77 utgåvor, som har belönats med sammanlagt 117 utmärkelser varav 43 guldmedaljer. Angela D’Orazio har varit Master Blender på Mackmyra sedan 2004 och spelat en stor roll i Mackmyras resa. Tillsammans med bland andra David Stewart, Michael Jackson, Jim Beveridge och Helene Mulholland blir hon nu en del av Whisky Magazine Hall of Fame. 2013 blev Angela utsedd av brittiska Whisky Magazines till ”Årets whiskyambassadör” i tävlingen Icons of Whisky.

Utöver Angelas utmärkelse belönades även två av Angelas skapelser Mackmyra Brukswhisky och Mackmyra Svensk Rök/Amerikansk Ek till vinnare i sina kategorier. 

– Det är en stor dag för oss och ett kvitto på att det vi gör är rätt. Det visar att vår upptäckarglädje och experimentlusta samt vårt sätt att tillverka svensk whisky med svenska råvaror på ett miljövänligt sätt är rätt väg. Jag är mycket glad och stolt att Angela blivit utsedd och invald till whiskybranschen mest prestigefulla magasin för hennes skicklighet, hantverkskunnande och utmärkta näsa för doft, smak och samarbeten. Vi kunde inte få en bättre start på vårt jubileumsår och vi ser fram emot att fortsätta den svenska whiskyresan, som vi startade för 20 år sedan, säger Magnus Dandanell, grundare och vd Mackmyra.  


Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet