Mackmyras Master Blender invald I Whisky Magazine Hall of Fame

Livets Goda 29 Mar, 2019
Whisky och Bourbon Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra, blev under gårdagskvällen invald i Whisky Magazine Hall of Fame. Utmärkelsen är en av whiskybranschens mest prestigefulla hyllningar och hedrar betydelsefulla personer som har gjort bestående avtryck i whiskyindustrin. Utöver den hedersamma utmärkelsen Whisky Legend fick även Mackmyras Brukswhisky och Svensk Rök/Amerikansk Ek mota fina utmärkelser.

 

Igår kväll arrangerade Whisky Magazine sin årligt återkommande middagsgala för att presentera vinnarna i 2019 års upplaga av World Whiskies Award, i London på Honourable Artillery Company (HAC). Mackmyra Svensk Whisky, som firar 20 år, var speciellt inbjudna och Angela D’Orazio, Mackmyras Master Blender, fick den hedersamma äran att bli invald som whiskylegend.

– Jag omtumlad, tacksam och ödmjuk för den hedersamma utmärkelsen Whisky Legend av Whisky Magazine Hall of Fame, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra. 

Sedan den första destilleringen 1999 har Mackmyra lanserat 77 utgåvor, som har belönats med sammanlagt 117 utmärkelser varav 43 guldmedaljer. Angela D’Orazio har varit Master Blender på Mackmyra sedan 2004 och spelat en stor roll i Mackmyras resa. Tillsammans med bland andra David Stewart, Michael Jackson, Jim Beveridge och Helene Mulholland blir hon nu en del av Whisky Magazine Hall of Fame. 2013 blev Angela utsedd av brittiska Whisky Magazines till ”Årets whiskyambassadör” i tävlingen Icons of Whisky.

Utöver Angelas utmärkelse belönades även två av Angelas skapelser Mackmyra Brukswhisky och Mackmyra Svensk Rök/Amerikansk Ek till vinnare i sina kategorier. 

– Det är en stor dag för oss och ett kvitto på att det vi gör är rätt. Det visar att vår upptäckarglädje och experimentlusta samt vårt sätt att tillverka svensk whisky med svenska råvaror på ett miljövänligt sätt är rätt väg. Jag är mycket glad och stolt att Angela blivit utsedd och invald till whiskybranschen mest prestigefulla magasin för hennes skicklighet, hantverkskunnande och utmärkta näsa för doft, smak och samarbeten. Vi kunde inte få en bättre start på vårt jubileumsår och vi ser fram emot att fortsätta den svenska whiskyresan, som vi startade för 20 år sedan, säger Magnus Dandanell, grundare och vd Mackmyra.  


Primörtur under Matrundan på Österlen

Whisky och Bourbon Under årets Matrunda på Österlen kan man följa med på…
24 May, 2019

Rysk ”lågalkohol-vodka” släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Ryska White Lake Vodka 40% lanserades i mars 2017 och…
24 May, 2019

Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige…
24 May, 2019

Stockholms Bränneri släpper Akvavit

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpps Stockholms Akvavit som får sin…
24 May, 2019

Nytt utbildningssamarbete ska få fler kockar i arbete

Mat och Restaurang I ett gemensamt initiativ för att minska bristen på kockar…
24 May, 2019

Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Mat och Restaurang Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och…
24 May, 2019

City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar…
24 May, 2019

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare…
23 May, 2019

Jameson tar fram drink till Sweden Rock – The Sweden Rocktail

Whisky och Bourbon För dig som i år besöker Sweden Rock Festival ges…
23 May, 2019

Kronan, höga kostnader för arbetskraft och myndighetskrångel hämmar svenska livsmedelsföretag

Övrigt Enligt den svenska livsmedelsindustrin är Sveriges styrkor jämfört med våra…
23 May, 2019

GLÖET vann guld i Women’s Wine & Spirits Awards i London

Vin Women’s Wine & Spirits Awards som anordnas i London har…
23 May, 2019

Larsa Foods inleder grillsäsongen med en ny grillost

Mat och Restaurang Efterfrågan på Halloumi och övriga grillostar har ökat markant i…
22 May, 2019

Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019

Dags för Ostens Dag 27:e maj

Mat och Restaurang Nu firas snart ostens dag! Svenskar är storkonsumenter av ost…
22 May, 2019
Artikelarkivet