Hem NyheterNyhet WB Mackmyras nya säsongswhisky hämtar inspiration från japansk tekultur

Mackmyras nya säsongswhisky hämtar inspiration från japansk tekultur

av Christoffer Enquist

Mackmyra Svensk Whisky startade för 20 år sedan med visionen att bidra med en ny generation av whisky och sätta Sverige på den internationella whiskykartan. Inspirerad att hitta nya smakkombinationer tog master blender Angela D’Orazios fram en single malt whisky som slutlagrats på fat mättade med en blandning av japanska gröna teblad. Mackmyra Grönt Te är destilleriets mest innovativa skapelse hittills och finns tillgänglig i begränsad upplaga på Systembolaget från den 27 mars 2020.

Mackmyra

2019 var ett händelserikt år för Mackmyra, som firade 20 år som whiskypionjärer och Master Blender Angela D’Orazio ärades med att bli invald till prestigefulla Whisky Magazines Hall of Fame. För att visa uppskattning fick Angela möjligheten att sätta sin personliga prägel och skapa vårens innovativa säsongswhisky Mackmyra Grönt te, som är inspirerad av hennes passioner: uppleva nya kulturer samt skapa nya smakkombinationer och upplevelser av whisky.

– Det har varit ett nöje att få sätta whiskyns gränser på prov och skapa vårens säsongswhisky tillsammans med Yuko Ono som har de finaste japanska tebladen. Jag är rörd över att jag fick möjligheten att förena en favoritsmak, grönt te från Japan, med min stora passion – whisky, trots att något liknande aldrig tidigare gjorts. Jag är otroligt stolt över vad vi tillsammans har åstadkommit och jag ser med tillförsikt fram emot att skapa nya spännande smakupplevelser, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra.

– Att producera japanska teer är på många sätt likt whiskyproduktionen med samma värderingar gällande kvalitet och smak- och doftupplevelser. Vi är noga med att ta hand om våra råvaror och det kändes tryggt att leverera våra japanska teer till Angela. Samarbetet var roligt och mycket lärorikt och jag är glad över att japanskt te kan lyftas och användas som smakhöjare på ett nytt sätt. Mackmyra Grönt Te höjer teets karaktär, vilket ger whiskyn en spännande doft- och smakupplevelse av Japan och Sverige, säger Yuko Ono, certifierad japansk terådgivare Yuko Ono Sthlm.

Mackmyras säsongswhisky Grönt Te lanseras på Systembolaget den 27 mars 2019.

Mackmyra Grönt te
Volym: 700 ml
Alkohol: 46,1 %
Pris: 600 kronor
Artikelnummer: 40310-01
Lanseringsdatum: På Systembolaget den 27 mars 2020

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING