Hem Nyheter Magiska Mauritius – Upplev världens mest fantastiska romdestilleri!

Magiska Mauritius – Upplev världens mest fantastiska romdestilleri!

av Livets Goda

En magisk resa och den ultimata upplevelsen får du på Mauritius. Denna vackra ö i Indiska oceanen har mycket att erbjuda inklusive några av världens mest fantastiska romdestillerier. Här är rom en vördandsfull dryck som har upphöjts till skyarna under århundraden av tradtioner. Besök ett av de största destillerierna Chamarell och låt dig hänföras av de unika smakerna i kombination med vackra omgivningar i Mauritius bördiga inland för att se hur produktionen och de olika teknikerna sker på plats. 

Artikeln är i samarbete med NewsDirect

Upplev en magisk kombination av vacker natur och ljuva romsmaker på Chamarel

På destilleriet kan du uppleva en magisk kombination av vacker natur och ljuva romsmaker. Ett unikt ställe som erbjuder enastående utsikt över det mauritiska vackra inlandet. Njut av den fridfulla atmosfären och ta del av de lokala traditionerna. Besök destilleriets museum och ta del av en Artikel på NewsDirect.com samt omges av ljuvliga aromer och lära dig mer om produktionen av rom genom att se hur de olika sorterna skapas med hjälp av gamla traditionella tekniker. Du kan provsmaka olika sorters rom vilket ger dig en chans att upptäcka nya spännande smaker. Här kan du även få en mer aktiv dag ifall du tar en guidad tur genom destilleriets trädgårdar för att beundra de vackra exotiska omgivningarna. Destilleriet Chamarel erbjuder ett magiskt äventyr som du sent kommer glömma!

Låt dig inspireras på romdestilleriet genom att se, höra, dofta, smaka och känna

När du vandrar runt destilleriet får du lära dig mer om detaljerna bakom produktionen. En unik inblick i processen vid framställning samt även få höra de hänförande historierna om denna fascinerande nationaldryck. Du kan se de olika ingredienserna som används och hur de blandas tillsammans för att skapa den perfekta smaken. När du har sett allt detta kan du dofta på de olika aromerna som finns i rummet och njuta av den unika doften som bara romdestilleriet erbjuder. Till sist kan du smaka på olika romsorter och uppleva deras unika smaker.

Vad är skillnaden mellan olika typer av romsdestillering?

Det finns flera olika typer av romsdestillering som används för att skapa olika typer av rom. Den vanligaste är kolonnrom som destilleras i en stor kolumn med tre eller fyra våningar. Denna typ av destillering ger en renare och mer koncentrerad smak vilket gör den lämplig för att skapa högkvalitativa rom. En annan typ av destillering är potstill-destillering som använder en stor järnkokare för att destillera rom. Denna metod ger en mer robust smak och arom men den är inte lika ren som kolonnrom. Slutligen finns det hybridmetoder som kombinerar båda metoderna för att skapa unika smaker och aromer.

Ett annat förslag från många romdrickare är att sätta sig ner och spela! Du hittar massor av kasinon och mer här.

RELATERAD LÄSNING