Magnus Åkerström är Årets Fjällkock 2018

Livets Goda 1 Oct, 2018
Mat och Restaurang Fjäll, skog och sjö stod i fokus i finalen av Årets Fjällkock. Tävlingen som främjar fjällmat och regionala råvaror från Norrland hade final den 25 september och den som knep guldmedaljen var Stadshuskällarens Magnus Åkerström.

Magnus Åkerström, souschef på Stadshuskällaren kan numera lägga till Årets Fjällkock 2018 på CV:t.

Magnus är nöjd med sin insats och tävlingen överlag.

- Min prestation kändes rätt så bra, lite småfel här och där men inget direkt märkbart på tallriken. Alla smaker satt så gott som perfekt, så jag är nöjd.

Inspirationen till rätten har Magnus hämtat från hösten med alla färger liksom skog och fjäll som väger tungt på tallriken. Renytterfilé från Jillie ren som steks härligt med krossade enbär och timjan och avslutas med en skvätt granskottsolja. Jordärtskockskräm smaksatt med Ovikens Blenda, knaprig & syrlig jordärtskocka, bevarade granskott, timjans-myltade hjortron, krispig svart trumpetsvamp samt enbärssky smaksatt med rödbeta & timjan.

- Största utmaningen var att tajma allt perfekt då tävlingstiden bara var 75 minuter, men det löste ju sig bra tycker jag. Det var extremt skönt att tävla igen!, berättar Magnus som förra året vann finalen i Årets unga kock 2017.

Finalen i Årets Fjällkock hölls i Åre på restaurang och-hotellskolan. Totalt fyra kockar tävlade i finalen där silvermedaljen också gick till Stadshuskällaren genom köksmästare Magnus Santesson.


Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019

Pol Rogers 2012 Blanc de Blancs imponerar stort

Vin Initialt, precis efter skörden så haglade lovorden tätt om 2012.…
14 Feb, 2019

Maten vi slänger mest – produkt för produkt

Mat och Restaurang Willys ska halvera sitt matsvinn till år 2025. En viktig…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet