Hem NyheterVinnyhet Maison Perrier-Joüet presenterar 2013 års Belle Epoque

Maison Perrier-Joüet presenterar 2013 års Belle Epoque

av Livets Goda

Lanseringen av en ny årgång av Perrier-Jouët Belle Epoque är alltid efterlängtad. Denna cuvée prydd av japanska vita anemoner, skapade av art nouveau mästaren Emile Gallé 1902, är numera en ikon för Maison Perrier-Jouët.

Denna sällsynta champagne skapas endast de år när förutsättningarna för druvodling har varit perfekta. Med lång expertis och fingertoppskänsla, blandas sedan druvor från husets finaste vingårdar, och produceras i begränsat antal flaskor.

Vintage 2013

2013 var ett år som började oroväckande. Årstidernas vanliga mönster försenades, med en kall vinter och en sval, våt vår som resulterade i att vinstockarna blommade mer än två veckor senare än genomsnittet. Lyckligtvis visade sig det slutliga resultatet vara väl värd väntan: en torr, solig sommar, och en höst med gynnsamma förhållanden, ända fram till skörden som började den 30 september. Nu, efter mer än sex år i källarna, är Perrier-Jouët Belle Epoque 2013 äntligen redo att släppas.

Även om Maison Perrier-Jouët är berömda för sina Chardonnay-vingårdar, har även Pinot Noir fina vingårdar – ett faktum som demonstreras av Perrier-Jouët Belle Epoque 2013, som kombinerar de två druvsorterna i nästan lika stora proportioner, med Pinot Noir druvor (45%) från Montagne de Reims som används för att stötta och förtydliga den delikata strukturen av Chardonnay (50%) från de berömda Grand Cru-byarna Cramant och Avize. En liten mängd Meunier (5%) från Dizy kompletterar.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING