Hem Vinvärlden Majorkinska ÀN/2 levererar i årgången

Majorkinska ÀN/2 levererar i årgången

av Christoffer Enquist

Livets Goda har i många år följt den majorkinska producenten Ànima Negra och framförallt vinet ÀN/2, som bara blir bättre och bättre med åren. Idag har vi den aktuella årgången 2021 i glaset!

ÀN/2 består av de lokala druvorna Callet (65%), Manto Negro (10%) och Fogeneu (10%) samt en mindre resterande del av Syrah. Vinet lagras ett år på en kombination av 80 procent franska och 20 procent amerikanska ekfat, varav en tredjedel vara nya.

Majorkinska ÀN/2

Majorkinska ÀN/2

Livets Goda om ÀN/2 2021

Den nuvarande årgången av denna omtyckta butelj presenterar sig i sin blandning av callet, mantonegro och fogoneu-druvor, där callet utgör den lokala stoltheten på ön. Årgång 2021 är fortfarande ung och förtjusande busig, med druvigaromer som leker fram på ett balanserat vis. En förtrollande kombination av mörka hallon, saftiga plommon och intensiva svarta vinbär sveper in tillsammans med kryddiga fatnoter och blodröd citrus. Det är smekande generöst och samtidigt också stramt och transparent. Det är svårt att inte låta sig förföras, och vi konstaterar återigen vinets kvalitet från denna favoritö bland svenskar. Utmärkt!

91 p

ÀN/2 finns i 115 Systembolagsbutiker och kan beställas till övriga utan extra kostnad. Flaskan (750 ml, 13,5%) har artikelnummer 70120 och kostar 289 kronor.

Till vinet på Systembolaget HÄR>>>

Inspireras även av: Helstekt fläskfilé i krämig grönpeppar- & Dijonsås HÄR

RELATERAD LÄSNING