Malaco Gott & Blandat Salt Lakrits – ett nytt alternativ med 30 % mindre socker

Livets Goda 11 Sep, 2019
Övrigt Gott & Blandat-familjen med 30 % mindre socker växer och nu finns ett nytt alternativ med saltlakritsfavoriter från Gott & Blandat-sortimentet i en egen påse.

För ett år sedan lanserades nya varianter av Malaco Gott & Blandat Original och Malaco Gott & Blandat Supersur som innehåller 30 % mindre socker och med samma smak som originalet. Nu finns ytterligare ett alternativ för den som vill unna sig något gott, men med mindre socker.

– Gott & Blandat-varianterna med mindre socker har fått ett väldigt bra mottagande av konsumenterna och vi är därför glada kunna att lansera en produkt som också tilltalar saltlakritsälskarna, säger Emily Möller, produktchef på Cloetta.

Malaco Gott & Blandat Salt Lakrits 30 % mindre socker är en mix av saltlakritsfavoriter från Gott & Blandat-sortimentet som tilltalar lakritsälskare i alla åldrar. I traditionellt godis används socker både för smakens skull och för att ge volym och konsistens till produkterna. Genom att ersätta delar av sockret med naturligt kostfiber och en volymgivande ingrediens som har sitt ursprung från majs har vi lyckats skapa en produkt med samma goda smak som originalet, berättar Emily vidare.

Malaco Gott & Blandat Salt Lakrits 30 % mindre socker är vegansk, gelatinfri, palmoljefri och innehåller endast naturliga färgämnen.

Produkten väger 110 gram, rekommenderat konsumentpris är ca 16,90-17,90 kronor och den säljs inom både service- och dagligvaruhandeln från och med vecka 38.


Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019

Scan lanserar sin bästa köttbulle någonsin

Mat och Restaurang Lagom till att vardag och rutiner dragit igång igen lanserar…
16 Sep, 2019

Saltå Kvarn lanserar nya ekologiska mellanmålsprodukter

Mat och Restaurang Saltå Kvarn vill förenkla för konsumenter att få i sig…
16 Sep, 2019

Renoveringarna som höjer värdet på bostaden

Övrigt Fyra av fem svenskar är villiga att betala extra för…
16 Sep, 2019

VegMe gör julbordsfavorit i vegansk tappning

Mat och Restaurang Allt fler svenskar efterfrågar ett grönare alternativ till sina klassiska…
16 Sep, 2019

Kronfågel: därför är kyckling framtidens mat

Mat och Restaurang Varannan svensk lider av klimatångest och sju av tio vill…
16 Sep, 2019

Gyllene veganbollar och gamla grödor bland höstens salladsnyheter

Mat och Restaurang Karljohansvamp, svenska äpplen, kål, majs och hirs! För den svenska…
16 Sep, 2019

Valio lanserar marknadens första laktosfria yoghurt utan tillsatt socker

Mat och Restaurang Nu blir Valio först med att erbjuda laktosfri yoghurt helt…
16 Sep, 2019

Upptäck Marabou Darkmilk – en helt ny chokladupplevelse

Övrigt Att Marabou kontinuerligt presenterar nya smakkombinationer är vida känt. I…
16 Sep, 2019

Amfora Vinbaren 111 - Vinbaren för amforaviner

Mat och Restaurang Vägg i vägg med persiska Shahrzad öppnade nyligen Amfora Vinbaren…
13 Sep, 2019

Wild Turkey Rare Breed - bourbon med fatstyrka

Whisky och Bourbon Wild Turkey Rare Breed är en bourbonwhiskey på naturlig fatstyrka.…
13 Sep, 2019

Vinkylen – var ska den stå?

Vin Att låta ett vin lagras gör som bekant att det…
13 Sep, 2019

Pågens Grötbröd

Mat och Restaurang Pågens nyckelhålsmärkta grötbröd med ”tugg” är en modern tolkning av…
13 Sep, 2019

Skånemejerier lanserar ”Allerum Gold”

Mat och Restaurang Skånemejerier utökar nu sitt sortiment av långlagrade ostar med ”Allerum…
13 Sep, 2019

”Crème de”: Bredbar fransk ost med smaker av Brie, Tryffel och Chèvre

Mat och Restaurang Président lanserar nu ”Crème de”, ett helt nytt sortiment av…
13 Sep, 2019

En god nyhet för tarmhälsan

Övrigt Vi nutidsmänniskor får i oss för lite fibrer. Kiviks Musteri…
13 Sep, 2019

Världspremiär från djävulens källare

Vin Diablo Black produceras av chilenska Concha y Toro och är…
13 Sep, 2019
Artikelarkivet