Hem NyheterNyhet WB Malibu håller sommaren vid liv med crowdsourcad musikvideo

Malibu håller sommaren vid liv med crowdsourcad musikvideo

av Livets Goda

Nu släpper Malibu och DJ Dillon Francis musikvideon till “The Coconut Nut Malibu Remix” med crowdsourcade dansmoves från människor över hela världen som deltagit i varumärkets globala kampanj #TheCoconutChallenge. Kampanjen syftar till att hålla sommaren vid liv på ett roligt och alternativt sätt då Malibus återkommande varumärkeskampanj ”Malibu Games” blev inställd i år på grund av COVID-19.

Kampanjen startade i augusti i samarbete med den amerikanska, platinasäljande DJn och producenten Dillon Francis, koreografen Matt Steffanina (känd för att ha jobbat med artister som Snoop Dogg, Taylor Swift och Wiz Khalifa) och över 50 varumärkesambassadörer från sju länder. Tillsammans med olika mediepersonligheter och kreatörer som komikern Hannah Stocking, sångaren och radiopresentatören Fleur East och kreatören Ashley Banjo, uppmanade Malibu människor att posta sina egna tolkningar av en danskoreografi i sociala medier. De mest kreativa tolkningarna valdes därefter ut till den slutgiltiga versionen av musikvideon till “The Coconut Nut Malibu Remix”.

#TheCoconutChallenge avrundas idag med lanseringen av den färdiga musikvideon. Den interaktiva kampanjen har fått global spridning och sammanfört människor genom dansbidrag från hela världen – från Asien och Europa till Nord- och Sydamerika. Resultaten från kampanjen visar bland annat att 60 % av alla rom-relaterade konversationer hos konsumenter i USA inkluderade Malibu (siffran är från den 8e augusti). Låten i musikvideon ligger idag på topplistan ”Dance Rising” på Spotify.

Monica Jungbeck, Global Senior Marketing Manager på Malibu, The Absolut Company:

“När den globala pandemin slog till med oväntade utmaningar, vände vi oss till vår långvariga partner VIRTUE, för att ta fram en strategi och kampanj som både skulle kännas relevant och engagera vår målgrupp. Inte bara är vi imponerade över VIRTUEs förmåga att ställa om och förse oss med en strategi och kreativ idé under extrem press – när det stundtals kändes som att världen förändrades från en dag till en annan – men de har även lyckats leverera en högst unik kampanj som svarar upp mot affärsmålen. Och viktigast av allt; gett vår publik en känsla av att sommaren inte ställts in.” 

Simone Quistgaard, Business Director Northern Europe på VIRTUE:

“Vi tror på att skapa sådant som tilltalar människans mest grundläggande instinkter såsom nöje, lust och glädje. Genom att jacka in i Malibus målgrupps värld, ville vi involvera dem som de naturliga kreatörer de är och bjuda in dem till att vara med på sommarens nöjen på ett nytt sätt. Samarbetet med Malibu går bortom den traditionella kund/byrå-modellen och vi är enormt stolta över det jobb vi lyckats skapa tillsammans under dessa utmanande omständigheter”

Kampanjen är den senaste i raden av kreativa kampanjer som Malibu och VIRTUE gjort tillsammans under sitt mer än tre år långa partnerskap. Som global samarbetspartner stod VIRTUE också bakom Malibu Games 2018 och 2019 och the Malibu Summer Feels Tour – som gjorde Malibu till det mest omtalade rom-varumärket under sommaren 2019.

TEAM:
Byrå: VIRTUE
Creative Director:  Rich Perusi
Associate Creative Director: Trine Qvistgaard                        
Creative: Dimitri Paiva                                       
Sr Copywriter: Kristoffer Björkman     
Designer: Tone Jacobsen                                   
Strategy Director: Vicky Chen                         
Head of Production Northern Europe: Heidi Baltzer
Business Director: Simone Quistgaard                                       
Sr. Account Manager: Mette Rolighed                                      

Kund: Malibu
VP Global Marketing: Johan Radowjevski
Global Senior Marketing Manager: Monica Jungbeck
Senior Brand Manager: Anna Kjellmark
Brand Manager: Galya Korukchyan
Strategy Director: Arnaud Malinconi

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING