Hem NyheterNyhet WB Malmö Öl- & Whiskyfestival 2024

Malmö Öl- & Whiskyfestival 2024

av Livets Goda

Den årligt återkommande Malmö Öl- & Whiskyfestival är tillbaka och bjuder in till två dagar med hisnande smakupplevelser, den 15–16 mars finns över 110 dryckesleverantörer och importörer på plats på Malmömässan.

Malmö Öl- & Whiskyfestival huserar såväl små som stora utställare och ett brett spektrum av drycker. Festivalen är uppdelad i två delar med ett festivalgolv och en konnässörhall. På festivalgolvet är bryggerier och öl i fokus. I konnässörhallen finner man destillat som whisky, rom, gin, vodka. Det finns även vin och mousserande dryck på plats. Festivalen erbjuder också möjligheten att boka dryckesprovningar och skolor som leds av experter inom sina respektive områden.

På festivalen finns något för alla smaker, oavsett om du är erfaren finsmakare eller nybörjare. Utöver drycker finns det möjlighet att prova olika delikatesser, och kombinera dessa med olika drycker.

Även i år har Sibbarps Husbryggeri tagit fram en festivalöl, denna gång en italiensk lager som passar till allt från familjemiddag till fartfylld fest. Ölen går att finna i Sibbarps monter på festivalgolvet, monternummer A:10. Den går även att få på andra spännande platser i Malmö: Mastio Limhamn och Storasyster Mastio på Möllan. Inom snar framtid kommer festivalölen också gå att köpa på Systembolaget.

Malmö Öl- & Whiskyfestival erbjuder även dryckesprovningar. Här kan besökaren få veta mer om whisky, gin, rom eller öl. Vad finns att kunna om olika drycker? Varför smakar drycken som den gör? Det och mycket annat får besökaren lära sig under en provning.

En spännande nyhet är konceptet speed tastings – snabbare och mer lättillgängliga provningar som hålls i konnässörhallen. I samarbete med The Wine Hub erbjuds besökarna möjligheten att droppa in och lära sig mer om öl, whisky och mousserande – något som passar den mer spontana besökaren.

Fakta Malmö Öl- & Whiskyfestival

  • Arrangeras 15–16 mars 2024 på Malmömässan
  • Södra Sveriges största festival inom öl och destillat
  • Malmö Öl- & Whiskyfestival har arrangerats sedan 2013
  • Över 110 dryckesleverantörer och importörer på plats på Malmömässan.

www.mowfestival.se

RELATERAD LÄSNING