En riktigt vällagad burgare tackar vi aldrig nej till. Till klassikern Tullamore D.E.W. inspireras vi av en rätt serverad på plats och där inte minst den smörstekta och sedan gräddkokta majsen blir en fantastisk smakbrygga. Hamburgaren toppar vi med Tullamore-karamelliserad rödlök, den holländska Beemsterosten, bacon, marmandetomat och peperoni.
Recept – 4 personer
Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.
Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här
Whiskey
Tullamore D.E.W., Irland
art.nr. 524, 700 ml, 40%, 299 kr, 89 p
Denna irländska klassiska whiskey älskas av många och är en folklig whiskey således, och det finns lika självklar som enkel anledning till det: den är god, den är bra den är harmonisk. Här finns en lätt smörkolasöt, päronfruktig och vaniljkryddigt mild och charmig doft men smakprofilen antar en betydligt torrare skepnad vilket skänker whiskeyn en viss stramhet. Rund, god och skönt honungsslöjat samt örtigt avslut gör Tullamores klassiker till alltid lika pålitlig följeslagare.
Hamburgare & whisky
Tullamores fruktdrivna smak plockar omedelbart upp hamburgarens sälta och den whiskykaramelliserade löken tar sig an rollen som smakbrygga. Hanterar köttet strålande men pricken över i:et står likväl majsen för som förälskar sig i Tullamore.
Till whiskeyn på Systembolaget >>